DELEN

Wie de inrichting van een woonkamer al moeilijk vindt, zal hopeloos verdwalen tijdens het ontwerpen en inrichten van de badkamer. Er zijn immers zoveel stijlen en kleuren mogelijk, terwijl je nog meer moet nadenken over het functionele aspect. Zeker wanneer je een kleine badkamer moet inrichten zal je echt wel een aantal knopen moeten doorhakken. Om jou te helpen, zijn er deze vijf praktische tips voor de inrichting van jouw badkamer.

# 1. Gebruik lichte kleuren

Opvallende designs en kleurenspektakels? Daar heeft je badkamer geen boodschap aan. Lichte en neutrale kleuren staan hier beter. Die lichte kleuren geven een ruimer gevoel en laten de badkamer ook hygiënischer ogen. Uiteraard raak je er ook minder snel op uitgekeken. Niet onbelangrijk wanneer je urenlang in bad wegdroomt. Andere manieren om een open gevoel te creëren? Een glazen douchewand, voldoende verlichting en grote spiegels voorzien.

# 2. Kies voor zwevende badkamermeubels

Badkamermeubels zijn heel praktisch omdat je er het een en ander in kan opbergen. Anderzijds breken ze vaak het open gevoel en maken ze het moeilijker om de badkamer te reinigen. Daarom zijn zwevende badkamermeubels een beter idee. Ze brengen donkere accenten naar de badkamer terwijl ze toch het open gevoel behouden. Geen zorgen, want steeds meer winkels bieden zo’n zwevende badkamermeubels aan. Dat is ook het geval als we online badkamermeubels kopen.

# 3. Verlicht de badkamer optimaal

In een badkamer is het uiteraard belangrijk om voldoende verlichting te voorzien. Dan zie je alle vuile plekjes goed en kunnen je tienerkinderen lekker hun puistjes oppoken. Maar naast praktische redenen is een goede badkamerverlichting ook veiliger. Voorzie daarom een goede basisverlichting, maar denk ook aan detailverlichting bij de spiegel en heldere spots in de douche. Kies natuurlijk voor laagspanning en voor waterdichte behuizing, zoals het AREI het voorschrijft. Twijfel je? Laat de elektriciteit en de verlichting dan over aan een elektricien. Dat is net zo veilig!

# 4. Voeg trendy eyecatchers toe

Nu heb je dus een goedverlichte badkamer met neutrale kleuren en onopvallende badkamermeubels. Klinkt bijna als een ziekenhuisdecor, niet? Toch hoeft een neutrale en tijdloze badkamer zeker niet saai te zijn. Daarom voeg je zelf een aantal accenten toe aan je badkamer. Overweeg bijvoorbeeld om kunstplanten, een mooie wasmand of opvallende zeeppompjes toe te voegen. Dergelijke gadgets brengen kleur in je badkamer en zorgen voor een levendig gevoel, zonder dat je het neutraal karakter ervan meteen overboord hoeft te gooien.

Maar onthoud bovenal: less is more. Zeker voor een badkamer waar je uiteindelijk moet ontspannen, is dat de enige waarheid.

# 5. Ga na of je recht hebt op een premie

Lijken financiële kopzorgen je mogelijkheden te beperken? Ga dan zeker eens na of je recht hebt op een of andere premie. Denk bijvoorbeeld aan de Vlaamse aanpassingspremie voor vijfenzestigplussers, het verlaagd btw-tarief voor woningen ouder dan tien jaar (niet voor doe-het-zelvers) en eventueel ook de overkoepelende renovatiepremie voor sanitaire installaties (20 of 30% op max. 3750 euro exclusief btw). Informeer vooraf naar de verschillende voorwaarden opdat je geen enkele premie hoeft mis te lopen. Bijna elke aannemer kan jou hierover informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here