DELEN

Ben je op zoek naar een nieuw bed en vraag je je af of een boxspring wat voor jou is? Na het lezen van dit artikel twijfel je waarschijnlijk niet langer. Want buiten het feit dat een boxspring voor een chique uitstraling zorgt, heeft het ook nog eens diverse voordelen op het gebied van comfort.

1. Fijne instaphoogte

Een boxspring staat voornamelijk bekend om de hoogte van het bed. Ze zijn namelijk een flink stuk – zeker zo’n 20 cm – hoger dan ‘gewone bedden’. Het voordeel hiervan is dat het extra fijn is om in te stappen én uit te stappen. En tja, iedereen heeft toch wel een steuntje in de rug nodig tijdens het opstaan ’s morgens?

2. Chique hotellook

Eerder lieten we je hier al zien hoe je op verschillende manieren voor de ultieme chique hotelsfeer in je slaapkamer kunt zorgen. Maar het allerbelangrijkste voor die luxe sfeer is toch echt wel het bed. Door de eerdergenoemde hoogte van het bed is het echt een statement piece, waardoor je slaapkamer een stoere en tegelijkertijd elegante sfeer uitstraalt.

3. Naar eigen smaak aan te passen

Box-spring,Bed

Waar je bij een ‘normaal bed’ vrij beperkt bent in het customizen van het bed, kun je een boxspring geheel naar eigen smaak aanpassen. Denk aan de samenstelling van het matras, de maat van het bed, de kleuren van de stoffering én het materiaal. Aangezien boxsprings vrijwel altijd volledig gestoffeerd zijn (van onderstel tot hoofdbord én matras) kun je werkelijk alle kanten op. Katoen, spijkerstof of misschien zelfs fluweel? Werkelijk niets is te gek!

4. Betaalbaarder dan je denkt

Omdat een boxspring een luxe imago heeft, denken veel mensen dat ze daardoor automatisch ook bijna niet te betalen zijn. Toch is niets minder waar. Je hebt ze uiteraard in allerlei verschillende prijsklassen, maar boxsprings zijn al vanaf een paarhonderd euro verkrijgbaar.  

5. Meer slaapcomfort

Tot slot is een boxspring ook wat betreft slaapcomfort heel prettig. Aangezien je ‘m geheel naar eigen smaak kunt samenstellen, kun je uiteraard ook zelf kiezen wat voor matras je neemt. Ga je voor een normale boxspring, een pocketgevulde boxspring of een elektrisch verstelbare boxspring bijvoorbeeld? Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een extra topper om je matras te beschermen én om het slaapcomfort uit te breiden. Is je topper na een aantal jaren toe aan vervanging? Geen probleem, deze is heel makkelijk en relatief goedkoop te vervangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here