DELEN

Ben je gek op wit en zou je het liefst gaan voor een volledig wit interieur? Wit gecombineerd met wit is heel stijlvol, maar het kan ook snel kil en saai overkomen. Daarom deel ik 5 handige tips met je. Deze zullen je helpen bij het stylen van een compleet wit interieur.

1. Kies het juiste wit

Net zoals alle andere kleuren bestaat wit in ontzettend veel tinten, dus de juiste tint kiezen is een must. Puur wit is in de meeste ruimtes té wit. Als je liever geen ziekenhuis-look wil creëren kies je beter voor tinten als gebroken wit, roomwit of ivoorwit. Het is belangrijk om de kleur altijd te testen voordat je een keuze maakt. Er kan immers een blauwe, groene of roze ondertoon inzitten die de tint van het wit helemaal kan bepalen.

2. Wit in iedere ruimte

Een wit interieur staat eigenlijk mooi in iedere ruimte. Een badkamer, woonkamer of keuken… Elke kamer krijgt karakter door wit. Het komt zelfs steeds meer voor dat alle ruimtes in een huis wit zijn. Zo krijg je een mooi geheel, wat een bijzondere sfeer creëert. Hou je het liever bij één witte kamer? Geen zorgen, ook dat ziet er stijlvol uit.

3. Zwart op wit

Bij een wit interieur is het een goed idee om een ‘zwaardere’ tegenhanger te zoeken. En dan is zwart natuurlijk de perfecte keuze. Voeg een paar zwarte accenten toe aan je interieur om het geheel van wit een beetje te breken. Dit kan je doen met accessoires die je plaatst op een mooie bijzettafel. Wil je ook wat zwarte meubels toevoegen? Kies dan voor luchtige meubels zoals dunne, houten stoelen.

4. Combineer met andere kleuren

Is zwart te heftig voor jou? Andere kleuren zijn ook prima te combineren met een wit interieur. Geef de ruimte een dromerige sfeer door pasteltinten of ga juist voor felle kleuren die extra knallen in een wit interieur. Je kunt kiezen voor een accentmuur of mooie accessoires als eyecatcher.

5. Mix met materialen

Durf zeker ook te spelen met materialen, vormen en texturen. Zo zijn wol, hout, marmer, leder en koper als accessoires ideaal om het wit te breken. Denk aan een wollen plaid, houten tafel of marmeren vaas. Bovendien creëer je met deze materialen een huiselijke sfeer die warm aanvoelt.

Een wit interieur hoeft dus allesbehalve kil en saai te zijn. Met de juiste kleuraccenten en materialen wordt je ruimte echt een prachtig geheel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here