DELEN

Kunstplanten of echte planten? De meeste mensen hebben het liefst echte kamerplanten in huis, maar dat is niet altijd even makkelijk. Planten hebben nu eenmaal verzorging nodig. Als je geen groene vingers of weinig tijd hebt, dan zijn kunstplanten een ideale oplossing. Vandaag de dag zijn kunstplanten voor binnen trouwens echt niet lelijk meer. Tegenwoordig zijn kunstplanten nog maar moeilijk te onderscheiden van echte planten. Ben jij toch nog niet helemaal overtuigd? Hieronder delen we alvast een lijstje met zes redenen om voor kunstplanten te kiezen. Ook zetten we de mooiste kunstplanten op een rijtje én geven we tips om kunstplanten nog echter te doen lijken!

kunstplanten

1. Kunstplanten zijn ideaal als je een drukke levensstijl hebt

Tegenwoordig hebben veel mensen een drukke levensstijl. Werk, school, huishouden, gezin, familie, vrienden, sporten en ga zo maar door. Het laatste waar je dan aan denkt is om de planten water te geven. Als je wil dat je planten voor altijd meegaan zonder dat je er naar hoeft om te kijken, dan zijn nep planten ideaal voor jou. Het maakt niet uit of je voor grote kunstplanten of kleine kunstplantjes kiest. Een nepplant heeft geen verzorging nodig en zo heb je alsnog groen in huis.

2. Als je veel op reis bent

Hou jij van reizen of heb jij een job waarbij je veel moet reizen? Kortom: ben jij vaak voor langere periodes weg van huis? Dan kan je beter kiezen voor kunstplanten in plaats van echte kamerplanten. Iedere keer je buren of familie vragen om de planten water te geven, is natuurlijk ook niet zo handig. Met mooie kunstplanten heb je toch nog een beetje groen in huis als je thuiskomt van je reis. En dan maakt het niet uit hoe lang je bent weggeweest.

nepplanten

3. Als de kunstplanten op een plek staan waar je moeilijk bij kan

Vandaag de dag zijn nep planten nog maar moeilijk te onderscheiden van echte planten. Mits je er niet met je neus voor staat natuurlijk. Daarom staan kunstplanten het best op plekken waar je niet te dichtbij kan kijken. Kunstplanten voor binnen zet je dus best op een strategische plek waar mensen ze wel kunnen zien, maar waar ze niet zien dat het om nep planten gaat. Bijvoorbeeld een kunstplanten wand, op een hoge kast of in een moeilijk bereikbare hoek.

4. Als je donkere ruimtes groener wil maken

Heb jij een donkere ruimte in huis? Bijvoorbeeld een badkamer zonder ramen, een gang zonder direct zonlicht of een donker thuiskantoor? Dit zijn allemaal plekken waar planten snel doodgaan. Op zo’n plekken kan je makkelijk kunstplanten plaatsen. In de badkamer kan je kleine kunstplantjes neerzetten. Een gang of kantoor is dan weer geschikt voor grote kunstplanten.

kunstplanten badkamer

5. Als je huisdieren hebt die de (giftige) planten opeten

Sommige katten en honden zijn heel nieuwsgierig. Zo nieuwsgierig dat ze aan de planten snuffelen. Of erger nog: stukken van de plant opeten. Dit is geen probleem als de planten niet giftig zijn, maar bij giftige planten is dat natuurlijk gevaarlijk. Mocht je je huisdieren echt niet kunnen afleren om aan de planten te zitten, dan is het een goed idee om kunstplanten in huis te halen. Dan weet je tenminste zeker dat je kat of hond niet ziek kan worden door de giftige sappen die sommige planten met zich mee kunnen dragen.

6. Als je geen groene vingers hebt

Ben jij iemand die de planten vergeet water te geven? Je bent heus niet de enige! Veel mensen vinden kamerplanten heel mooi, maar hebben simpelweg geen groene vingers om ze goed te onderhouden. Vaak interesseert het hen niet of vinden ze het gewoon niet leuk om ermee bezig te zijn. Ook in dat geval zijn nepplanten voor binnen ideaal. Met een nep plant heb je toch groen in huis én je hebt er verder geen omkijken naar.

orchidee kunstplant

Wat zijn de mooiste kunstplanten?

Onder andere de Alocasia, Orchidee, Pilea, Tradescantia hangplant, Dracaena, Ficus en Hertshoorn zijn mooie kunstplanten die moeilijk te onderscheiden zijn van echte kamerplanten.

Hoe laat je kunstplanten nog echter lijken?

Omdat je nep planten geen water hoeft te geven, worden deze snel stoffig en vies. Als de bladeren schoon zijn, lijkt de plant veel echter. Daarom is het belangrijk dat je de bladeren regelmatig afstoft en schoonmaakt. Je kan hiervoor een droge doek of swiffer gebruiken. Ook de juiste pot is erg belangrijk. Kunstplanten zitten vaak in een zwarte pot. Je kan de nep plant echter laten lijken door hem in een mooie bloempot te plaatsen die iets groter is. Vul de rest van de pot vervolgens met wat aarde of leg er mos op. Op die manier lijkt het alsof de plant in aarde staat waardoor hij echt lijkt!

kunstplanten hangplanten

Lees ook: 3 x originele ideeën voor planten in huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here