DELEN

Inmiddels is het nieuwe schooljaar goed en wel begonnen. Voor studenten betekent dat dat er weer hard gewerkt moet worden. En dan is het natuurlijk leuk om een aangename studeerkamer te hebben waarin je rustig je lessen en taken kan voorbereiden. Hier 6 tips om de studeerkamer in te richten. Met deze tips scoor je alvast tien op tien voor inrichting!

  1. Goed meubilair

Als eerste is een goed meubilair ontzettend belangrijk. Zorg voor een bureau met genoeg ruimte en een degelijke bureaustoel die je rug goed ondersteunt. Let er ook op dat je voldoende opbergruimte hebt, zoals een kast of plank om al je boeken en mappen overzichtelijk te bewaren.

  1. Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd. Geef alles een vaste plek om rommel te voorkomen. Papieren in een map en pennen in een pennenzak of beker. De overige spullen berg je op in lades of kasten als je ze niet nodig hebt.

  1. Goede verlichting

Zet je bureau voor het raam als dat mogelijk is. Natuurlijk daglicht maakt je productiever dan verlichting van een lamp. Onvoldoende daglicht zorgt er namelijk voor dat het slaaphormoon melatonine meer wordt aangemaakt waardoor je je meer slaperig kan voelen. Ook kan een gebrek aan licht je moe maken en zelfs hoofdpijn veroorzaken. Dat wil je natuurlijk allemaal vermijden als je een lange studeersessie voor de boeg hebt.

Helaas is daglicht niet altijd mogelijk. Als student zit je overdag op school en moet je veel in de avonduren studeren. Bovendien komt de winter eraan en wordt het dan veel vroeger donker. Goede verlichting in de studeerkamer is dus absoluut een must. Kies bijvoorbeeld voor één of meerdere bureaulampen, of hang een mooie grote hanglamp op. De glazen hanglamp van Provenza, die je kan vinden bij Lampen24, is hiervoor ideaal. Zo kan je zelfs als het donker is nog rustig verder werken.

studeerkamer inrichten

Ken je Lampen24.be nog niet? Dit is Europa’s grootste onlineshop voor lampen en verlichting met een zeer groot assortiment. Je vindt er alle soorten binnenverlichting voor alle ruimtes in huis, gaande van hanglampen tot vloerlampen. Daarnaast verkopen ze buitenverlichting voor in de tuin en aan de buitenmuur, zoals buitenspots en lantaarnpalen. Leuk aan deze webshop is dat de verzending binnen België gratis is vanaf € 50. Ben je niet tevreden over een artikel? Dan kan je binnen de 30 dagen gratis retourneren!

  1. Genoeg stopcontacten

Zorg dat er voldoende stopcontacten om je bureau heen beschikbaar zijn. Aan je laptop, printer of bijvoorbeeld je bureaulamp zit overal een stekker aan. Ook moeten deze regelmatig opnieuw worden opgeladen. 

  1. De juiste kleur

Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer en stemming in een kamer. Voor de studeerkamer ga je beter voor een rustgevende kleur zoals bijvoorbeeld blauw, bruin of groen. Felle kleuren zoals geel of rood kan je beter vermijden. Breng ook wat hout terug in de studeerkamer. Hout creëert rust en warmte en is mooi te combineren met een kleurtje aan de muur.

  1. Decoratie

Nu de basis van je studeerkamer klaar is, begint het leukste gedeelte: de decoratie. Je kan het precies indelen zoals jij wil. Maak er een persoonlijk plekje van en verzamel spullen om je heen waar je blij van wordt. Dit zal je inspireren en motiveren om te studeren. Hang bijvoorbeeld een prikbord op waar je niet alleen notities, maar ook mooie foto’s of motiverende quotes ophangt. Een plantje brengt ook wat leven in de brouwerij, of maak het jezelf aangenaam met wat heerlijke geurkaarsen. Als de kamer gezellig is, dan wordt studeren een stuk leuker!

decoratie studeerkamer

Hopelijk kunnen deze tips je wat inspireren om zelf aan de slag te gaan. Wij wensen je alvast veel plezier met het inrichten van je studeerkamer!

Lees ook: 4 x DIY ideeën voor de werkkamer

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here