DELEN

De slaapkamer moet natuurlijk mooi zijn, maar vooral ook comfortabel. Dit is de plaats waar je je lekker kunt ontspannen. Misschien lees jij nog graag een boek voor het slapengaan of kijk je nog wat TV. Of misschien heb jij een mooie kaptafel waar je heel wat uurtjes voor doorbrengt. Maar zelfs als je de slaapkamer alleen gebruikt om te slapen, breng je er nog steeds het grootste gedeelte van een etmaal door. Belangrijk dus om het zo comfortabel mogelijk te maken in de slaapkamer!

1. Comfortabele vloer

In de slaapkamer loop je waarschijnlijk vaak met blote voeten. Een warm tapijt is wel lekker, maar wordt vaak weggedaan omdat het stoffig is. Een los vloerkleed of een schapenvacht is ook heel comfortabel op de vloer. Voordeel is dat je deze regelmatig buiten kan uitkloppen zodat je er veel minder stof van hebt. Door te kiezen voor een zachte vloer, kun je ook op blote voeten lekker in de slaapkamer lopen. Handig als je ’s nachts uit bed moet, zodat je niet meteen schrikt van de koude vloer.

Zachte vloer slaapkamer

2. Handig schakelen

Schakelmateriaal is niet het eerste waar je aan denkt bij een comfortabele slaapkamer. Toch is het een blijvende ergernis als het niet goed is geregeld. Het handigst? Een knop vlakbij je bed, zodat je niet telkens uit bed moet om het licht aan en uit te doen. Het mooi en handig schakelmateriaal van Elektrobode kan je slaapkamer een heel stuk comfortabeler maken!

3. Passende deken

Wist je dan 80% van de Nederlanders met de verkeerde dekens slaapt? Er wordt vaak te warm geslapen, wat niet bevorderlijk is voor de nachtrust. Je kunt het beste gaan voor een zachte deken, want die voelt automatisch warmer aan. En het is natuurlijk ook lekker comfortabel.

Dekens op comfortabel bed

4. Goede matras

Wat geldt voor dekens, geldt zeker voor matrassen. Een matras moet stevig zijn, maar niet te hard. Hij moet meeveren, maar ook weer niet teveel. Kortom: het vinden van een goed matras is niet zo makkelijk. Het Amerikaanse matras is vrij recent naar Nederland gekomen. Hij is extra hoog en heeft 7 lagen, waardoor je altijd goed en comfortabel kunt slapen.

5. Ventilatie

Frisse lucht is heel belangrijk om een ruimte comfortabel te maken. Een bedompte slaapkamer is, of het nu zomer is of winter, altijd vervelend. Het is ook nog eens ongezond om zo te slapen. Zet dus elke dag het raam open of gebruik ventilatieroosters.

Lichte slaapkamer

6. Opruimen

Een opgeruimde slaapkamer geeft je meteen een fijn gevoel. Rommel leidt je af en houdt je hoofd bezig. Het is bovendien erg lastig als je ’s nachts over alles struikelt als je naar de wc gaat. Even goed opruimen kan de slaapkamer een stuk comfortabeler maken en is bovendien gezelliger. In de landelijke slaapkamer mogen best wat spullen staan, maar het is er geen rommeltje.

De slaapkamer is de ruimte waar je het meeste tijd in doorbrengt. Je moet er bovendien tot rust komen. Dat is niet gemakkelijk in een ruimte die gewoon niet comfortabel is. Het is dus belangrijk dat de slaapkamer niet alleen mooi is, maar ook een fijne ruimte om te zijn. Met deze 6 tips wordt jouw slaapkamer de comfortabelste ruimte in huis. Ook in een kleine slaapkamer werken ze perfect!

 

DELEN
Vorig artikelWesterse landen kampen met vitamine tekort
Volgend artikel7 tips om je kind te helpen bij het leren
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here