DELEN

Er zijn verschillende manieren om je huis lekker te laten ruiken. Eén van die manieren is met geurende kamerplanten. Sterk geurende planten fleuren de ruimte niet alleen op, ze zorgen ook nog eens voor een heerlijk parfum. Hieronder zetten we alvast zes geurende planten voor binnen op een rijtje!

geurende kamerplanten

1. Geurende kamerplanten: geranium

Als we denken aan geurende planten in huis, dan mogen geraniums niet in dit rijtje ontbreken. Geraniums hebben sowieso een heerlijke, aromatische geur, maar er zijn ook soorten met een specifiek parfum. Zo heb je geraniums die ruiken naar aardbei, citrus, gember, hazelnoot en munt. Ook leuk om te weten is dat deze bloemen eetbaar zijn. Je kunt ze dus gerust gebruiken als smaakmaker in een salade of als decoratie voor een drankje!

geurende planten in huis

2. Sterk geurende planten: jasmijn

Ook jasmijn behoort tot sterk geurende kamerplanten. Wanneer de avond valt, opent jasmijn haar bloemen. Deze plant is dus perfect voor mensen die alleen ’s avonds thuis zijn. Veel mensen houden van de heerlijke geur die dan vrijkomt. Wist je trouwens dat de geur van jasmijn een sterk afrodisiacum is? Laat de romantiek maar komen!

sterk geurende planten

3. Geurende planten voor binnen: kamperfoelie

Deze had je misschien niet in dit rijtje verwacht, maar hoort er toch bij vanwege zijn heerlijke geur. Je kunt deze klimplant gemakkelijk klein houden door hem binnen in een pot te zetten. Plaats er een stok of draad tegen waarrond hij kan klimmen. Nog een tip is om de kamperfoelie langs een opstapje of trap te zetten, hierdoor zal de hele kamer lekker ruiken.

sterk geurende kamerplanten

4. Rozemarijn

Nog één van de geurende kamerplanten is rozemarijn. Deze geur verfrist en helpt je om je beter te concentreren. Deze plant is dus ook geschikt voor in je thuiskantoor. Het is wel belangrijk dat hij genoeg licht krijgt. Als je hier op let, gaat hij het hele jaar mee! Wanneer je de bladeren van de plant aanraakt, zal de geur het sterkst zijn. Heb je nog rozemarijn over? Die kan je gebruiken voor een barbecue, in Provençaalse saus of in thee. Rozemarijn is ook zeer geschikt voor in de keuken.

lekker ruikende planten

5. Lavendel

Tenslotte mag ook lavendel niet in dit lijstje van sterk geurende planten ontbreken. Je kent lavendel vast van de velden in Zuid-Frankrijk, maar ook binnen doet deze plant het uitstekend. Heb je last van stress? De lavendelgeur werkt zeer ontspannend dus dat is goed meegenomen. Veel verzorging heeft hij niet nodig, het enige waar hij naar verlangt is zonlicht.

geurende planten voor binnen

Zo, dit zijn zes lekker ruikende planten. Welke plant is jouw favoriet: de citroen geurende plant, de koffieplant of de kamperfoelie? Voor welke planten met geur je ook kiest, je huis zal sowieso lekker ruiken en daar kan geen enkele luchtverfrisser tegenop!

Lees ook: 5x Planten die lang in leven blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here