DELEN

Cola is niet alleen een lekkere frisdrank, maar het is ook een echt wondermiddel voor in huis. Cola kan namelijk worden gebruikt om veel dingen schoon te maken. Dat komt door het voedingszuur wat in cola zit. Een multifunctioneel drankje dus! Wij hebben op een rijtje gezet wat je zoal kan schoonmaken met cola. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Aangebrande pannen

Iedereen maakt het wel eens mee: je raakt zo afgeleid dat je even niet meer met je hoofd in de keuken zit, waardoor je eten aanbrand. Zonde van je eten natuurlijk, maar ook van je pan. De onderkant van je pan is dan helemaal aangekoekt. Doe wat cola in een pan, laat deze een paar uur staan en maak dan op een normale manier de pan schoon.

2. Kalkaanslag in de wc

Ook in je wc kan er (kalk)aanslag komen, vaak bij de rand van het water. Je kan dan flink gaan schrobben met schoonmaakmiddel, of je kan cola gebruiken. Doe een glas cola in de pot, laat het een paar uur staan en borstel de wc dan weer goed door. Even doortrekken en de aanslag is weg. Let op: mix nooit cola met andere schoonmaakmiddelen!

3. Roest

Heb je een stuk ijzer dat verroest is? Dan is cola je redder in nood. Een los stuk ijzer kan je een nachtje in een glas cola laten weken. De volgende ochtend kan je het er dan gemakkelijk afborstelen.

4. Vetvlekken of bloedvlekken

Ook vetvlekken en bloedvlekken op je kleren zijn weg te halen met cola. Doe een beetje cola op de vlek, gooi het kledingstuk in de wasmachine en voilà. Makkelijker kan toch niet?

5. Vieze voegen tussen de tegels

Ook tussen de tegels in de keuken, badkamer en de vloer kan viezigheid ontstaan. Op de vloer is dit gemakkelijk op te lossen. Giet wat cola op de vloer, laat het een paar minuten inwerken en dweil daarna de cola op. De tegels aan de muur kan je het beste schoonmaken met een cola doorweekte spons. Neem de tegels af, laat het een paar minuten zitten en maak daarna de tegels weer schoon met water.

6. Vlekken op porselein

Als laatste zijn ook vlekken op je porselein weg te krijgen met cola. Leg het servies in een kommetje met cola, laat het een paar minuten inwerken en was ze daarna op de normale manier af.

Kende jij deze handige weetjes al? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 10 praktische schoonmaaktips

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here