DELEN

Heb je een kleine woonkamer? Dat is niet zo erg, want ook kleinere woonkamers hebben hun charme. Dat de woonkamer klein is, wil heus niet zeggen dat je deze niet leuk kan inrichten. Je moet alleen iets creatiever zijn om de ruimte zo optimaal te gebruiken. Wij geven je 7 tips!

1. Kies voor lichte kleuren

Verf of behang je muren in lichte kleuren zoals beige, crème of wit. Die geven je het gevoel dat je je in een grote ruimte bevindt. Een wit plafond geeft je woonkamer meer diepte. Meng liever niet teveel kleuren door elkaar want dat geeft de ruimte een drukkere en kleinere uitstraling. Twee tinten zijn meer dan voldoende.

2. Niet te veel meubels

Zet niet te veel meubelstukken in je woonkamer. Koop liever één grote kast in plaats van vijf kleine kastjes. Een woonkamer die vol meubels staat, lijkt veel kleiner. Opklapmeubels zijn ook erg handig want die nemen enkel ruimte in beslag als je ze nodig hebt. Denk aan een uitschuifbare eettafel of een zetel die je kan uitklappen tot een bed. Bij Goossenswonen.be vind je heel wat mooie meubels die zeker in een kleine woonkamer passen!

3. Gebruik de hoogte

Gebruik de beperkte ruimte optimaal door in de hoogte te werken, van de vloer tot het plafond. Kies bijvoorbeeld geen horizontale boekenkast maar een verticale. Plaats een ladder tegen de muur waar je spullen op kan etaleren. Ook een grote plant tegen een heldere muur doet de hele woonkamer groter lijken.

4. Transparante elementen

Hoe meer je kunt zien, hoe groter de woonkamer lijkt. Transparante meubels en accessoires zijn hiervoor de oplossing, bijvoorbeeld een glazen tafelblad of transparante vaas. Het staat niet alleen stijlvol, maar het geeft de ruimte ook meteen een luchtige look.

5. Plaats een spiegel

Heb jij nog een hoek waar niets in staat? Zet daar dan een spiegel. Een spiegel is niet alleen mooi en handig voor jezelf, maar het kan ook wonderen doen voor je kleine woonkamer. Alle items in de kamer worden gespiegeld en de muren lijken minder dicht op elkaar te staan.

6. Laat daglicht binnen

Doe alle gordijnen open en laat daglicht binnen. Door daglicht lijkt de woonkamer namelijk ruimer en frisser. Als alle hoekjes van de kamer belicht zijn wordt ze meteen optisch vergroot. ’s Avonds kan je kiezen voor een sfeerlicht in plaats van felle spots als het te donker wordt.

7. Houd de woonkamer netjes

Rommel doet je kamer kleiner lijken. Maak er een goede gewoonte van om regelmatig op te ruimen. Gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt en hou je kamer op orde. Met handige opbergsystemen, bijvoorbeeld mandjes, laat je minder spullen rondslingeren en het geeft je meteen een open gevoel.

Heb jij een kleine woonkamer? Hoe ga jij om met deze kleine ruimte? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here