DELEN

Steeds meer mensen kiezen voor een industrieel interieur. Misschien spreekt het jou ook wel aan en zou je jouw interieur graag wat meer aan deze stijl willen aanpassen. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel delen wij 8 manieren om je interieur industrieel te maken.

1. Zichtbare kabels en leidingen

De meeste mensen doen net veel moeite om kabels, buizen en leidingen zoveel mogelijk weg te werken zodat je ze niet ziet. Maar bij de industriële stijl is het net de bedoeling dat ze zichtbaar blijven. Het moet er allemaal niet te afgewerkt uitzien. De kabels en buizen zorgen overigens voor wat textuur in grote, open ruimtes van een industrieel interieur.

2. Onbehandelde muren en plafonds

Ook over de afwerking van de muren en plafonds hoef je niet lang na te denken. In een industrieel interieur mogen de muren best grof en onbehandeld zijn, denk bijvoorbeeld aan bakstenen of beton. Hetzelfde geldt voor plafonds. Laat gerust wat balken zichtbaar en werk ze niet te veel af.

3. Ga voor een betonlook

Beton wordt nog te vaak gezien als een basis die nog verder afgewerkt moet worden. Vandaag de dag wordt er juist moeite gedaan om die betonlook weer tevoorschijn te halen of wordt deze nagemaakt. Zo bestaan er veel verschillende soorten behang die een betonlook nabootsen. Dat is ook meteen de reden waarom gietvloeren zo populair zijn, deze hebben namelijk veel van een onbehandelde betonlook weg.

4. Koele kleuren

In een industrieel interieur zie je vooral koele kleuren zoals grijs, staalblauw en zwart. Vind je dat toch wat te somber? Schilder dan een accentkleur in een fel kleurtje of ga voor kleurrijke meubels en decoratie.

5. Hout en staal

Hout en staal vormen een prachtige combinatie in een industrieel interieur. Je kan deze materialen gebruiken voor zowel de meubels, trappen als de decoratie.

6. Strakke raamdecoratie

Bij een industrieel interieur zijn aluminium shutters of strakke rolgordijnen ideaal. Deze raamdecoratie ziet er ook heel mooi uit in wat donkere kleuren zoals grijs of zwart. Vitrage of stoffen gordijnen passen minder goed bij een industriële stijl.

7. Grote lampen

Grote, metalen lampen zijn absoluut een kenmerk van een industriële stijl. Zeker wanneer je meerdere lampen aan het plafond hangt, creëert dit een prachtig effect. Bij lamp direct vind je vast lampen die mooi in je industrieel interieur passen. Wanneer je de grote lampen combineert met een groter object aan de muur, bijvoorbeeld een grote klok in vintage stijl, zal je industriële stijl nog mooier tot zijn recht komen.

8. Een beetje groen

Als laatste mag een beetje groen zeker niet ontbreken. Een industrieel interieur is stoer dus daar horen ook stoere planten bij. Kies bij voorkeur planten met grote bladeren of gemene stekels. Denk bijvoorbeeld aan de sanseveria, cactus of aloë vera plant. Je kan ook een stoere pot gebruiken waar je de plant dan in plaatst.

Vind jij een industrieel interieur ook zo mooi? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here