DELEN

Of je er nu al klaar voor bent om je balkon gereed te maken voor de eerste warme dagen, of er ook in de koudere maanden van het jaar van wilt genieten: het balkon opknappen is altijd een goed idee! Het is immers een heuse luxe om over een balkon te beschikken – dus daar kun je maar beter goed gebruik van maken. Lees snel verder voor onze tips over het opknappen van deze relaxte ruimte.

Het balkon opknappen: de grote schoonmaak

Je wilt er misschien niet aan geloven, maar het balkon opknappen begint bij een goede schoonmaakbeurt. Door de tijd heen is je balkon er toch wat minder fris uit gaan zien – door bijvoorbeeld verwering of aanslag. Het is en blijft nu eenmaal een buitenruimte! Daar ontkom je dus niet aan.

Even door de zure appel heen bijten: schrobben maar! Van de spijlen tot de vloer, van de meubels tot de deur: sla geen enkel plekje over. Alleen zo zorg je ervoor dat je balkon er weer als herboren uitkomt. Om er vervolgens extra te kunnen genieten!

Lees ook: 10 praktische schoonmaaktips!

Balkon opknappen? Begin met een goede schoonmaakbeurt!

Kies het juiste meubilair

Wil je de frisse look van het balkon nog een stapje verder invullen? Vergeet dan het schrobben van het meubilair – maar schaf nieuwe interieuritems aan voor het balkon! Eens in de zoveel tijd mag je hier gerust voor kiezen. Vernieuwing houdt de boel immers levendig!

Kies hierbij meteen voor het juiste meubilair: items die geschikt zijn om buiten neer te zetten. Laat je dus niet alleen leiden door de looks van meubelstukken, maar door het totaalplaatje! Hoe leuk je dat industriële tafeltje bijvoorbeeld ook vindt; als er binnen een week roest opstaat, is het al snel een ander verhaal. Maar geloof ons maar: je hoeft je nergens zorgen om te maken. Er is een heleboel leuk en modern tuinmeubilair te vinden!

Balkon meubilair aanschaffen: let op het juiste materiaal

Behandel het balkon als een tuin

Dit is wat ons betreft de gouden regel voor het balkon: behandel de plek als een tuin! Wat dat inhoudt? Het gaat om het idee om zoveel mogelijk planten toe te voegen aan het balkon. Hoe meer groen, hoe sterker je buitengevoel is! En dat zorgt er natuurlijk voor dat je je er helemaal thuis voelt.

Ook bij een klein balkon is het mogelijk om er groen kwijt te kunnen. Hang bijvoorbeeld bloembakken op de spijlen! Of ga voor hangplanten aan de muur – liefst een aantal verschillende op een rijtje. En mocht er nog ruimte over zijn, bijvoorbeeld op een groot balkon, staan potten op de vloer ook beeldschoon!

Tips voor planten op het balkon!

Zorg voor privacy

Besteed bij het balkon opknappen ook aandacht aan privacy – iets wat al snel wordt vergeten. Zeker in steden is het nogal eens zo dat balkons van verschillende buren aan elkaar grenzen. Dat kan je ervan weerhouden om echt te ontspannen in je buitenruimte. Zonde! Het zou namelijk juist dé plek moeten zijn waar je tot jezelf komt.

Privacy speelt hierbij een grote rol. Zo kunnen bloempotten op de spijlen al wonderen doen bij de renovatie van het balkon – zoals hierboven werd beschreven. Zeker als je kiest voor dichtbegroeide soorten. Maar ook een schutting doet het benodigde werk. Let er natuurlijk wel te allen tijde op dat het zonlicht je balkon nog kan bereiken!

Zorg voor privacy op het balkon: alleen zo kun je er echt ontspannen

Accessoires voegen sfeer toe

Je maakt het balkon renoveren af met accessoires. Zo mogen vrolijke lampjes aan de wand niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een lichtslinger! Ook nog eens helemaal volgens de laatste trends. Maar ook kaarsen of lantaarns zien er beeldschoon uit. Op een heleboel gezellige en knusse avonden!

Accessoires op het balkon: zo maak je sfeer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here