DELEN

Een bar in de keuken: het is een populaire toevoeging aan het interieur. Dat kan ook bijna niet anders, gezien het grote aantal voordelen dat de bar met zich meebrengt. Zo is de bar stijlvol, budgetproof én zorgt de bar voor een heleboel gezelligheid. Ontdek in deze blog alle voordelen!

1. Rust in de ochtend

In de woonkamer is het met name in de ochtend al snel een chaos: iedereen in het gezin heeft haast en loopt elkaar in de weg. Spullen slingeren overal rond, zo ook op de tafel waaraan je wilt ontbijten. De bar in de keuken vormt hier een ideale oplossing voor. Deze plek is er eentje waaraan je rust vindt in de morgen. En dat zorgt voor een goede start van de dag!

Voordelen van de bar in de keuken: rust in de ochtend

2. Budgetproof

Wie op zoek is naar een relaxte, nieuwe zitplek in huis, maar daar niet teveel aan uit wil geven, maakt met de bar een goede keus. Je kunt er namelijk op eenvoudige wijze voor gaan om een budgetproof bar in huis te nemen! Dat maakt de plek geschikt voor werkelijk ieder interieur.

Zo kun je er in een open keuken bijvoorbeeld voor kiezen om alleen mooie barstoelen in de keuken te nemen, die je vervolgens aan het aanrecht plaatst. Een gemakkelijkere manier om een nieuwe zithoek te creëren, is er bijna niet! Maar ook kun je een bartafel in de keuken scoren voor een lage prijs, waarvan er een heleboel te vinden zijn. Het is maar net voor welke styling jij wilt gaan!

3. Stijlvolle sfeermaker

Je kunt de bar in de keuken ook wel zien als het centrale punt in je woning. Op vrijwel ieder tijdstip van de dag is hier wat te beleven. En is er gezelligheid te vinden! De keuken is nu eenmaal een plek waar je veel tijd spendeert – en met de bar maak je daar een éxtra leuke tijdsbesteding van.

Zie het bijvoorbeeld eens voor je: je partner die tijdens het ontbijt bij je komt zitten en de krant erbij pakt. Of de kids die gezellig aan de bar komen hangen tijdens het koken in de avonden. Dat is weer eens iets anders dan het liggen op de bank en wachten tot het eten klaar is. De barkruk is een sfeermaker die zorgt voor meer contact in huis!

De bar in de keuken brengt gezelligheid!

4. Een gezellige borreltijd!

Niet alleen tijdens de kookaangelegenheden vormt de bar in de keuken een plek om te zitten. Het is ook heerlijk om aan de bar te borrelen! Of dat nu met z’n tweetjes is, of met een klein groepje vrienden – de vernieuwende omgeving maakt het borrelen echt anders dan anders.

Zo zit je aan de bar een stuk actiever dan wanneer je een borrel bij de bank houdt. En dat kan nog best eens zorgen voor energiekere gesprekken! En natuurlijk voorkomt het ook dat je al snel begint te gapen en een eind breit aan de gezelligheid. Want dat is ook maar wat zonde! Een ander voordeel? De koelkast is super dichtbij! Hoef je niet eens meer de moeite te nemen om ver van je stoel af te komen. Een perfecte plek dus, die bar in de keuken!

Meer keuken tips? Lees verder: 3x Tips bij het inrichten van de voorraadkast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here