DELEN

Ben je een beetje uitgekeken op de eetstoelen in je keuken en mag het eens wat anders zijn? Dan zijn barkrukken misschien wel iets voor jou. Barkrukken zien er leuk uit en ze geven meer uitstraling aan je keuken. Daarnaast zorgen barkrukken er voor dat je keuken een centrale ontmoetingsplek wordt om te koken, te eten en om te praten. Heel wat gezelligheid dus! Maar hoe vind je nu de perfecte barkrukken? Wij geven je 3 tips om een barkruk te kopen.

1. De ideale hoogte

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je comfortabel kan zitten. Je rekent best op zo’n 25 à 30 centimeter afstand tussen de bovenkant van het werkblad en de bovenkant van het zitvlak van de barkruk. Wanneer je rekening houdt met deze afstand, mag je er vanuit gaan dat je comfortabel zal zitten. Heb je kinderen? Dan is het wellicht handig om te werken met verstelbare barkrukken. Met verstelbare barkrukken kan je draaien in de gewenste richting, terwijl de barkruk zelf blijft staan. Je kan de barkruk ook naar de gewenste hoogte instellen.

2. Het aantal barkrukken

Hoeveel barkrukken je kan plaatsen, hangt uiteraard af van de grootte van je keuken. Sowieso reken je best 60 centimeter voor iedere barkruk. Met deze afstand kan iedereen comfortabel naast elkaar zitten. Als je weet hoe lang het werkblad van je keuken is, kan je bepalen hoeveel barkrukken je kan plaatsen. In de meeste keukens met keukeneiland passen 2 à 3 barkrukken.

3. De vormgeving

Wanneer je de ideale hoogte en het aantal barkrukken hebt bepaald, is het tijd voor de vormgeving. Een mooie vormgegeven barkruk kan je keuken een leuke uitstraling geven. Ben je van plan om de barkrukken veel te gebruiken tijdens het eten? Dan zijn barkrukken met leuning een aanrader. De leuning geeft dan extra comfort. Als je van plan bent om de barkruk minder vaak te gebruiken, dan kan je een barkruk kiezen zonder leuning.

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten leuningen, bijvoorbeeld rond of vierkant, in allerlei kleuren. De keuze is heel groot. Heb je een modern interieur? Daar passen strakke, elegante barkrukken in stof of leer mooi in. Als je een landelijke keuken hebt, dan zijn houten barkrukken wellicht een goed idee. Mag het iets stoerder? Dan kan je een industriële barkruk kopen in ruw staal. Welke keuze je ook maakt, kijk zeker of de barkrukken tegen een stootje kunnen. In de keuken wordt er namelijk al snel een beetje geknoeid, en dan wil je de vlekken natuurlijk makkelijk kunnen verwijderen.

Zou jij graag barkrukken in jouw keuken willen plaatsen? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here