DELEN

Het is wat ons betreft een onmisbaar item in de woonkamer: de bijzettafel. Er zijn immers genoeg items te bedenken die je hierop kwijt kunt – zonder dat je van die comfortabele bank af hoeft te komen. Voor meer gemak in de woonkamer! Welke tafels er zijn? Ontdek in deze blog: stijlen en inspiratie.

Minimalistisch en basic

We beginnen de blog bij een tafel die voor werkelijk ieder interieur geschikt is: de basic variant. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een tafel die er eenvoudig uitziet. Geen poespas, weinig geks. Ook ideaal als er al andere items in je woonkamer zijn die de aandacht trekken!

Hoe basic de tafel die je in huis neemt ook is: er zijn altijd wel een aantal zaken om over na te denken. De vorm, allereerst. Wil je een ronde tafel of toch liever een vierkante vorm? En wat dacht je van de kleur – licht of juist donker?

De bijzettafel in de basic stijl: altijd goed

Design-waardig

Ga je liever voor bijzettafels die juist wél de aandacht trekken? Ook dat is natuurlijk een optie – het tegenovergestelde van de basic variant. Voor de waaghalzen! De design-waardige bijzettafel is hier een goed voorbeeld van. Hier worden de ogen namelijk hoe dan ook naartoe getrokken.

Wat kenmerkend is voor de tafel als deze? Er zijn een aantal elementen die we vaak terugzien in de tafel van klasse en stijl. Zo gaat het in de meeste gevallen om een laag model: dat dicht bij de grond staat. Hoewel dit misschien iets minder praktisch is, straalt het tegelijkertijd meer luxe uit. Een ander kenmerk? Er wordt veelal gewerkt met glas – ook een belangrijk onderdeel van de chique look.

Bijzettafel in een design look

De landelijke look

Van modern gaan we naar landelijk: ook voor deze woonstijl is er een bijpassende tafel te vinden. Om precies te zijn, eentje die ideaal is voor het interieur waar het allemaal draait om gezelligheid. En zo zien we het graag!

De landelijke bijzettafel komt eigenlijk het meest in de buurt van de basic stijl. Maar wel staan er een aantal dingen vast: zo wordt het hout hierbij vrijwel altijd lichtkleurig of grijs geverfd. Ook de grootte is van belang: kies voor een ruime tafel, waar je nog allerlei accessoires op kwijt kunt. Kaarsen bijvoorbeeld – heerlijk knus!

Meer woonkamer ideeën! Vloerkleed tips: waar moet je op letten?

De landelijke bijzettafel in de woonkamer: voor gezelligheid

Traditioneel is altijd goed

Ten slotte kan de traditionele bijzettafel niet ontbreken in deze lijst: ook vandaag de dag nog altijd een goede keus! Hoewel de tafel als deze al jarenlang meegaat, raken we er niet op uitgekeken. Een gouden oude, kunnen we dus ook wel zeggen!

De traditionele tafel is in de meeste gevallen gemaakt van donkerkleurig hout. Robuust en stoer – een tafel met pit. En daar houden we van! Ook kun je er zeker van zijn dat een tafel als deze jarenlang meegaat. Niet alleen omdat ‘ie zo stevig is, maar dus ook omdat we ‘m qua look maar niet zat raken. Een trouwe vriend!

De traditionele bijzettafel is altijd goed

De bijzettafel: voor ieder wat wils

Bijzettafels zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: voor iedere woonstijl een bijpassende variant. En dat maakt dan ook dat je de tafel op deze manier helemaal eigen kunt maken. Een waardevolle toevoeging aan je interieur – waar je maar graag tegenaan kijkt.

1 REACTIE

  1. Een bijzettafel kiezen is niet altijd gemakkelijk. Op een grote tafel ga je al vaak te veel dingen laten rondslingeren en op een kleine tafel ga je sommige dingen niet kunnen zetten. Maar als je de juiste tafel kiest maakt het jouw woonkamereen pak mooier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here