DELEN

Als het om de wanden in onze woningen gaat, lijkt het tegenwoordig maar om één stijl te draaien: strak en witkleurig. Saai, eigenlijk! Je kunt juist veel meer met je muur. Maak er iets karakteristieks van in je interieur! Lekker opvallend en uniek. In deze blog vertellen we je alles over bijzondere muren: ideeën en inspiratie.

1. Bijzondere muren: de bakstenen wand

Kan baksteen alleen voorkomen aan de buitenkant van je woning? Daar is niets van waar! Het staat juist ook beeldig aan de binnenkant van je interieur. Bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer. Als je daarbij ook nog eens gaat voor een opmerkelijke vloer van hout, is het plaatje helemaal compleet.

Het voordeel van baksteen? Dat het een warme uitstraling heeft! De diepe kleur van de steen brengt een sfeer van gezelligheid in je woning. Wel weer eens iets anders dan die populaire witkleurige muren – die juist een killere look kennen. Perfect voor waaghalzen die wel van sfeer houden!

Bijzondere muren: baksteen binnen je interieur!

2. Graffiti in huis

Net als baksteen is ook graffiti een voorbeeld dat binnenshuis een prachtige uitwerking kan hebben! Hoewel het je waarschijnlijk wat overweldigend in de oren klinkt, zal het resultaat je kunnen verbazen. Zeker wanneer je fan bent van een kleurrijk interieur, mag je deze bijzondere muren look niet missen!

We hebben het natuurlijk niet over de snelle, amateuristische vorm van graffiti die we in het straatbeeld tegenkomen. Er kan binnenshuis juist een waar kunstwerk van worden gemaakt! Spuit bijvoorbeeld patronen, vormen of quotes op de muur. Tof in de werkkamer. Of wat dacht je van de kinderkamer? Cool!

Verder lezen? 4x DIY ideeën voor de werkkamer!

Voor de waaghalzen: graffiti op de muur

3. Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

In veel woningen zien we één groot kunstwerk, zoals een schilderij, boven de bank in de woonkamer of het bed in de slaapkamer terug. Maar wat als je niet kunt kiezen? Of liever voor een opvallender resultaat gaat? De collage aan lijstjes biedt hier dé oplossing.

En geloof ons maar: het kan eigenlijk niet gek genoeg. Hang zoveel lijsten op aan de muur als jij maar wilt. Liefst zelfs allemaal in een verschillend design – om er een unieke verzameling van te maken. Wat je er vervolgens in kwijt kunt? Van foto’s tot quotes, en van kunstwerken tot illustraties.

Pak uit op de muur: lijstjes en collages!

4. De groene muur

Met deze afsluitende tip in het rijtje van bijzondere muren speel je in op de laatste trend: meer groen in huis! Waar dit zich vaak uit in verschillende potjes met planten in de woning, kun je ook nog een stap verder gaan. Kies voor een volledig groene muur! Wauw – daar kan men de ogen zéker niet vanaf houden.

Het idee komt eigenlijk van de klimop – weer een muur die we van buiten kennen, maar net zo goed naar binnen kunnen halen. Zorg hierbij voor een volledige begroeiing van je wand! Dit kun je ook doen door er gaten in te boren en daar kleine potjes in te stoppen. Laat vooral je creativiteit de vrije loop. En waar deze wand tot z’n recht komt? In de eetkamer, bijvoorbeeld! Heerlijk levendig en verrijkend, die bijzondere muren.

Groen in huis: bijzondere muren met groen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here