DELEN

Hoewel we tegenwoordig de e-books kennen, hebben we ongetwijfeld allemaal nog wel een stapel boeken in huis. Dat staat namelijk wel zo gezellig! Maar dan wil je wel een manier bedacht hebben om ze op een mooie manier op te bergen in je woning – liefst op unieke wijze. Wil je eens iets anders dan de basic boekenkast? Lees dan verder!

Meerdere rijen naast elkaar

Wil je niet meteen te ver van het idee van de boekenkast afwijken? Dat is natuurlijk een optie! Laten we eenvoudig beginnen. Je kunt met de boeken in een kast nog altijd voor een bijzondere look zorgen. Eenvoudiger kan het niet!

Ga bijvoorbeeld voor meerdere rijen aan kasten naast elkaar. Dat doet je collectie meteen enorm lijken. Zeker als je tussen de rijen in een ander item plaatst – zoals andere accessoires of opvullingen – werkt dit idee goed. Ook als er een raam tussen de rijen in zit, maakt dit de look beeldschoon. Perfect voor ware boekenverzamelaars: zo kun je immers een heleboel exemplaren kwijt!

Ga voor meerdere rijen van boeken in huis

De stapels op de grond

Mag het er in jouw interieur wel een beetje speels uitzien? Yes, daar houden we van! Zeker als je niet al te veel boeken in je bezit hebt, is het een goede manier om je boeken op te stellen in stapels op de grond. Zo houd je de bewaar methode helemaal casual! Een beetje slordig, maar tegelijkertijd natuurlijk gewoon goed doordacht.

Om het geheel goed op elkaar aan te laten sluiten, kun je ervoor kiezen om de boeken te categoriseren op bijvoorbeeld kleur of grootte. Op die manier creëer je een look van georganiseerde chaos – iets wat zeker aansluit bij de trends van tegenwoordig. Score!

Leestip! Zelf je meubels maken: 5 tips.

Stel de boeken in huis tentoon

In ieder interieur zijn er lievelingsboeken te vinden. Of je ze nu het mooist vindt qua inhoud of qua kaft: je bent er trots op dat ze een plekje hebben in je verzameling. En wat je dan ook het best kunt doen met boeken waar je trots op bent? Stel ze tentoon! Zo krijgen ze de aandacht die ze verdienen

Dit idee is eigenlijk gelijk aan die van het koffietafel boek. Kies één of een aantal boeken uit, en geef ze een mooi plekje op de tafel of kast. Of je ze nu open of dicht neerlegt: dat is aan jou. Dit kun je uiteraard ook steeds afwisselen! Wie gaat voor de open liggende look, doet er goed aan om er ook een standaard bij te nemen. Voor een super chique uitstraling!

Ga voor het koffieboek in huis: heel stijlvol

Kleine planken met boeken erop

Waar de boekenkast al snel wat statig en saai overkomt, kun je dat met verschillende korte planken aan de muur voorkomen. Haal korte plankjes in huis, en hang ze in een patroon op aan de muur. Vervolgens zet je de boeken erop, en je bent klaar! Denk aan het idee van fotolijstjes aan de muur, maar dan met boeken op planken. Dat staat super vrolijk!

Ook hier kun je er weer voor kiezen om de boeken goed te sorteren op kleur – om de look in stijl te houden. En waar je zo’n creatie met planken nu kwijt kunt? Boven de bank in de woonkamer, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van boven het bureau in de werkkamer? Zo zorg je meteen voor een mooi uitzicht, met die boeken in huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here