DELEN

Wie een huis in België bezit doet er verstandig aan een brandverzekering af te sluiten, om goed beschermd te zijn tegen de hoge kosten die voort kunnen komen uit een brand in huis. In veel gevallen dekt een brandverzekering veel meer dan de kosten voor het herstel van de schade na een brand alleen. Ook kosten voortkomend uit een inbraakpoging kunnen onderdeel zijn van de dekking van deze schade. Of wat te denken van de kosten als gevolg van een hevige storm in je directe omgeving? Als gevolg van een storm kan het dak beschadigd raken, kan er sprake zijn van een barst in de ruit, enzovoorts. Een goede dekking is in dergelijke situaties wenselijk. 

Online tools maken verzekeringen vergelijken eenvoudig 

Een brandverzekering vergelijken betekent voor veel consumenten dat zij zoeken naar de verzekering met de beste dekking, tegen de laagste maandelijkse premie. Het vergelijken van de verzekeringen bij verschillende verzekeraars hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn verschillende online tools die je hierbij helpen. Op basis van de gegevens die je invoert bepaalt de tool welke verzekeraar je het gunstigste aanbod doet. Vaak kun je de brandverzekering direct online afsluiten vanuit zo’n tool. Voordeel daarvan is dat je zeker weet, dat je de verzekering tegen de laagste premie afsluit. Overigens is het gebruik van deze tools niet alleen interessant bij het vergelijken van brandverzekeringen. Gebruik de tool ook wanneer je een andere verzekering voor je woning of voor jou als privépersoon afsluit. 

Brandverzekering als onderdeel van een woonverzekering 

Verschillende verzekeraars bieden de brandverzekering aan als onderdeel van een uitgebreide woonverzekering. Zo’n woonverzekering biedt niet alleen dekking bij brand, maar ook bij waterschade, bij storm- en hagelschade, bij glasbreuk, bij vandalisme en bijvoorbeeld bij schade aan elektronische apparatuur. Kijk hierbij goed welk deel van de kosten vergoed wordt in het geval van schade aan bezittingen. Mogelijk zit hier een maximum aan, waardoor het interessant is een aanvullende verzekering af te sluiten. Het geldt met name voor bijvoorbeeld woningbezitters met relatief veel elektronica en kunst in huis. 

Dekking bij klassieke brandverzekering

Wie voor een klassieke brandverzekering kiest, naast bijvoorbeeld een verzekering die schade dekt als gevolg van vandalisme, krijgt schade als gevolg van een brand of ontploffing vergoed. Ook schade door roet en rook of bijvoorbeeld als gevolg van een blikseminslag valt doorgaans onder de dekking van deze brandverzekeringen. Lees voor het afsluiten van een verzekering altijd de polisvoorwaarden door. Zo weet je waar je voor tekent. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here