DELEN

Palletten worden steeds meer gebruikt in het interieur om van alles van te maken. Van boekenkasten tot een mooie zetel en van een salontafel tot een legplank: palletten zijn veelzijdig en kunnen haast overal voor worden gebruikt. Het grootste voordeel is dat je hiermee gewoon zelf aan de slag kunt. Heb jij een manier om aan goed pallet-hout te komen en hou je ervan om te knutselen met palletten? Dan is dit je kans: wij vonden 15 inspirerende voorbeelden waar je meteen mee aan de slag kunt!

1. Babyhek van pallethout

Een babyhek, bijvoorbeeld bij de trap, is erg belangrijk als je kindje niet overal in huis mag komen. Zo’n hekje kan best duur zijn! Maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken van een pallet, zoals je hier ziet.

1. Babyhek van pallethout

2. Bed van palletten

Heb je genoeg pallets om een bed te maken? Dan is dit mooie pallet bed wat voor jou. De plankjes van het headboard zijn in verschillende kleuren geschilderd voor een bijzonder effect. De werkwijze voor het bed vind je hier.

2. Bed van palletten

3. Palletten als plantenbak

Tuinmeubelen kunnen van palletten worden gemaakt. Dat is vaak een stuk goedkoper en het staat ook mooi in de tuin. Neem bijvoorbeeld deze waterval van bloemen, die is gemaakt van planken van palletten. De tutorial laat zien hoe het moet.

3. Palletten als plantenbak

4. Meubelen van pallets

In de gang hangt meestal een kapstok. Ook een schoenenrek is geen overbodige luxe. Deze meubelen kun je gewoon zelf maken van palletten. Helaas is er geen handleiding bij geleverd, maar als je goed kijkt zie je wel hoe ze opgebouwd zijn.

4. Meubelen van pallets

5. Hondenbed van palletten

Wil je jouw hond een lekker slaapplekje geven, maar vind je de hondenbedden in de winkel te duur? Dan maak je met behulp van de tutorial dit prachtige hondenbed. Met wat zachte pallet kussens ligt jouw huisdier weer heerlijk comfortabel.

5. Hondenbed van palletten

6. Palletten als speeltoestel

Willen je kinderen lekker buitenspelen, dan maak je deze leuke tipi’s met een basis van pallethout. Je maakt ze eenvoudig zelf met deze handleiding.

6. Palletten als speeltoestel

7. Kapstok van pallethout

Pallethout kan heel goed dienen om een kapstok te maken. In dit geval zijn de planken van verschillende palletten losgemaakt en in verschillende lengtes aan elkaar vastgemaakt. Het resultaat is een prachtige kapstok met creatieve uitstraling.

7. Kapstok van pallethout

8. Dressoir van palletten

Dit mooie, smalle dressoir bestaat helemaal uit palletten. Het is een vrij eenvoudig ontwerp, waarvan je door goed te kijken wel kunt zien hoe het is gemaakt. Helaas hebben we van dit prachtige dressoir geen handleiding gevonden.

8. Dressoir van palletten

9. Loungeset van pallets

Dit loungeset van pallets heeft wél een handleiding. Natuurlijk is het wel praktisch om dit set nog af te werken met pallet kussens. Anders is dat hout toch niet zo comfortabel om op te zitten.

9. Loungeset van pallets

10. Plafondbekleding van pallethout

Van palletten meubels maken is heel gebruikelijk, maar heb je ook al eens aan het plafond gedacht? De sfeer in de woon- of slaapkamer wordt totaal anders met een plafond van palletten.

10. Plafondbekleding van pallethout

11. Palletten als DIY salontafel

Naast een zetel van palletten is een salontafel een van de meest voorkomende meubels van palletten. Deze salontafel is eenvoudig te maken: in feite zijn het gewoon twee gestapelde palletten met wieltjes eronder. Dit is de handleiding.

11. Palletten als DIY salontafel

12. Nog een salontafel van palletten

We vonden nog een andere salontafel van palletten die we jullie niet wilden onthouden. Kijk maar eens naar dit plaatje. De tutorial laat zien hoe je deze leuke salontafel met Scandinavische look moet maken.

12. Nog een salontafel van palletten

13. Tuinmeubelen van palletten

Tuinmeubelen van palletten komen ook veel voor. Ze zijn goedkoop, robuust en zijn bestand tegen slecht weer. Kijk eens naar deze mooie bank van palletten, waar comfortabele pallet kussens op zijn gelegd. De werkwijze laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om zo’n bank te maken.

13. Tuinmeubelen van palletten

14. Houten vloer van pallethout

Een houten vloer is meestal behoorlijk duur. Maar kijk nu eens naar deze prachtige houten vloer. Je zou niet denken dat hij gemaakt is van oude palletten, die prachtig zijn geschuurd en gelakt. Goedkoop en toch bijzonder mooi!

14. Houten vloer van pallethout

15. Wanddecoratie van palletten

Ten laatste kan je natuurlijk ook een mooie wanddecoratie maken van palletten. In dit geval zijn er verschillende planken gebruikt met een leuke tekst erop. Je kunt ook (foto)lijsten maken van palletten. Denk ook eens aan een leuk memo-bord of een legplank van pallethout.

15. Wanddecoratie van palletten

Knutselen met palletten is een super leuke hobby. De resultaten liegen er niet om: er zijn heel veel mogelijkheden en je kunt er echt prachtige dingen van maken. Wil jij aan de slag met palletten? Deze 15 voorbeelden geven je dan hopelijk genoeg inspiratie om lekker te gaan knutselen met palletten.

DELEN
Vorig artikel6x Tekenen van een geweldige vriendschap
Volgend artikelSterke groei huizenmarkt in België in 2017
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here