DELEN

In je huis zijn er misschien meerdere kamertjes die eigenlijk te klein zijn om optimaal van te kunnen genieten van een open gevoel. Veeg je dromen niet meteen onder de mat maar probeer creatief aan de slag te gaan met jouw beschikbare ruimte en zorg met de inrichting voor een heus loftgevoel. Vijf tips op een rijtje.

Tip 1: deuren

Het klinkt simpel maar de deuren in een woning zorgen ervoor dat je afgesloten vakjes krijgt. Die indeling bevordert uiteraard niet de openheid die je wilt. Je kunt ervoor kiezen om verschillende deuren weg te nemen. Een goede tip kan zijn om ze te verkopen aan iemand die ze wel kan gebruiken. Heb je liever toch een deur om bepaalde ruimtes af te sluiten? Denk dan eerder aan het plaatsen van glazen schuifdeuren of ga voor een deur in steellook. Deze deuren laten licht door en geven een minder strak uitzicht.

Tip 2: keuken

Een loft vraagt om een open keuken zodat je constant contact hebt met de woon- en eetkamer. Leuk als er bezoek komt, maar evengoed fijn wanneer je aan het kokerellen bent en tegelijkertijd tv wilt kijken of de kinderen in het oog wilt houden. Een open keuken draagt bij aan het loftgevoel waar je zo naar verlangt.

Tip 3: badkamer

Je badkamer is een privéruimte die je het liefst wil afschermen. Maar het kan ook anders! Zet een vrijstaand bad voor een groot raam waarbij je optimaal kunt genieten van een fenomenaal uitzicht achteraan je woning. Zorg wel dat er geen directe buren inkijk hebben en zodat je kan genieten van een weids landschap zonder gluurders. 

Het is ook mogelijk om een vrijstaand bad zelf en suite te plaatsen in je slaapkamer. Creëer een apart hoekje waardoor je toch een open gevoel behoudt zonder in te boeten aan privacy. Op die manier wordt je wellnessruimte een met je slaapkamer. Werk het geheel af met een mooie badkraan in een luxueuze kleur zoals goud of zwart, zodat het geheel een mooi plaatje wordt waar je graag naar kijkt.

Tip 4: licht

Tip 4 licht

Creëer veel licht in je woning. Donkere gordijnen zijn te vermijden. Wil je voldoende privacy, kies dan voor gordijnen in een lichte stof die een maximum aan zonlicht doorlaten. Ook dakramen plaatsen kan zorgen voor een opener gevoel. Heb je geen ruimte voor extra ramen? Plaats dan imposante verlichtingsarmaturen die de ruimte optimaal verlichten.

Tip 5: vloeren

Een loft waarin alle ruimtes in elkaar overvloeien, vraagt om gelijke vloeren. Kies een vloer die doorloopt over de verschillende kamers zodat het één geheel vormt. Je kunt hier kiezen voor een industriële look in beton maar evengoed kan een keramieken tegel met houtstructuur de ruimte net dat tikkeltje gezelliger maken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here