DELEN

Lange tijd was de badkamer een functionele ruimte. De laatste jaren werd het steeds anders ingevuld: de badkamer is immers uitgegroeid tot een ruimte waar we leven én ontspannen. Idealiter kleden we de badkamer in zoals we ons voelen en laten we het optimaal aansluiten bij onze persoonlijkheid. Leuke badkamergadgets kunnen daar alvast aan bijdragen. Om jou een extra dosis inspiratie te bezorgen, maakten wij een selectie van de tien leukste gadgets die niet mogen ontbreken in jouw badkamer.

# 1. Ontspannen met een badbrug

Indien we denken aan een ontspannen badkamerervaring, denken we meteen aan ons bad en fonkelende kaarsjes. Toch is en blijft een bad natuurlijk altijd een beetje onhandig. Een badbrug biedt de oplossing. Zo’n badbrug zal jouw boek en andere gadgets heerlijk droog houden terwijl het ook voor extra sfeer zorgt. Kies jouw badbrug natuurlijk wel in functie van de stijl van jouw badkamer. Voor een landelijke en frisse sfeer kies je bijvoorbeeld eerder voor een houten maar witgelakte badbrug. Wens je een warmere sfeer te bekomen? Dan kan je de houten badbrug zeker ook naturel laten.

# 2. Een leuke wasmand

Of je het nu leuk wilt maken of niet, de badkamer zal altijd wel een tikkeltje functioneel moeten blijven. Wens je de badkamer echter een leuke look te bezorgen? Vervang de klassieke wasmand dan ook door een stijlvol en hip model. Hartjes, geweven patronen of een poef dat tegelijk dienst kan doen als wasmand? De keuze is eindeloos en jouw creativiteit zal vast wel zegevieren.

# 3. Toilet in de badkamer? Verberg het niet

Vooral in oudere woningen monteerde men het toilet wel vaker eens in de badkamer. Mogelijks is er zelfs een bidet terug te vinden. Sommigen vinden dat dat toornt aan de gezellige indruk die we achter wensen te laten. Wij zijn een andere mening toegedaan. Enkele leuke badkameraccessoires kunnen de optimale aansluiting garanderen. Denk bijvoorbeeld aan een design toiletrolhouder in de vorm van een boom. Met enkele roze toiletrollen breng je extra levendigheid in jouw badkamer. Voeg nog even een fruitige toiletborstelhouder toe en je creëert al snel een vrolijk plekje. Toch niks om je over te moeten schamen?

Voelt de badkamer echter te klein aan door de aanwezigheid van het toilet? Lees dan zeker onze eerdere tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

# 4. Een muziekinstallatie in bad

Er zijn tegenwoordig (spat)waterbestendige muziekinstallaties beschikbaar om jou optimaal van jouw muziek te laten genieten. Je kiest hierbij voor een draadloos model dat je kan verbinden met jouw tablet of smartphone. Combineer je dat alles met de eerder aangehaalde badbrug? Dan kan je zelfs heerlijk bingewatchen vanuit jouw bad. Mag het wat meer zijn? Dat kan. Bij Badkamerdepot kan je bijvoorbeeld waterdichte televisies verkrijgen.

# 5. Een vakantiegevoel in jouw badkamer

Tijdens een verblijf op hotel valt het al snel op: de eenvoud siert de hotelbadkamer. Dat gevoel kan je echter ook zelf eenvoudig bekomen. Plaats enkele leuke (gekleurde) planchets waar je leuke spulletjes een thuis geeft. Denk echter ook aan andere praktische toevoegingen zoals een beker- en föhnhouder. Een heerlijk vakantiegevoel in jouw persoonlijke badkamer. Bovendien houdt het het midden tussen het functionele en het aangename. Heerlijk, toch?

 # 6.  Een hippe flosdraadhouder

Vergeet jij ook wel eens te flossen? Verschillende fabrikanten hebben daar een oplossing voor gevonden. Wat dacht je bijvoorbeeld van enkele kleurrijke figuurtjes die op hun eigen schattige manier jouw flosdraad aanreiken? Dankzij hun compact formaat en hun vele uitvoeringen is er altijd wel een geschikte flosdraadhouder te vinden voor jouw interieur.

# 7. Schattige oorstokjeshouders

Het is nog niet duidelijk of oorstokjes in Europa nog wel welkom zullen blijven. Maar ach: daar hoeven we ons toch nog geen zorgen om te maken? Er bestaan dan ook heel wat speciale wattenstaafjeshouders die ons doen denken aan vrolijke doch bescheiden figuurtjes. De wattenstaafjes komen echter pas tevoorschijn na een simpele druk op de knop. Extra mooi en bovendien heel leuk. Alsook genieten de staafjes zo bescherming tegen vocht en stof. Verdwijnen ze uiteindelijk toch van het toneel? Dan kan je er vast ook enkele andere handige hebbedingen in opbergen.

# 8. Een aangename geurverspreider

Een badkamerervaring wordt pas leuk als ook alles meezit. Ook de geurtjes zijn belangrijk. Met behulp van een geurverspreider kan je het spagevoel eenvoudig nabootsen. Kies dan wel voor geuren die doen denken aan een vrolijk bos, een natuurlijke bergweide of een zomers strand. Ontspannend of leuk: zijn dat dan geen synoniemen?

# 9. Een schattige tandenborstelhouder

Een tandenborstelhouder kan functioneel zijn of modern. Zo kan het bijvoorbeeld vormgegeven worden in de unieke hotellook waar we het eerder al over hadden. Toch kan het ook gewoon hip en leuk zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van een tandenborstelhouder in de vorm van een kies? Ruimte zat voor vier tandenborstels, terwijl een goede tandhygiëne steeds benadrukt wordt. Ook leuke hangertjes of andere figuurtjes doen het minstens even goed. Een aanrader voor de kids, maar stiekem ook voor onszelf.

# 10. Een liefdevolle deurkapstok

Plaatsgebrek kan het aangenaam karakter van onze badkamer tenietdoen. Vaak zoeken we dan ook naar allerhande hulpmiddelen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Een deurkapstok is daar een eenvoudig voorbeeld van. Zo’n deurkapstok mag echter niet doordeweeks en saai zijn, anders gaat de gecreëerde sfeer al snel verloren. Gelukkig bestaan er ook heel wat leuke varianten. Wat denk je bijvoorbeeld van een deurkapstok in de vorm van een vrolijk mannetje? Jouw badjas hang je dan heerlijk aan z’n voetjes op. Eventueel kan er ook een vrouwtje aan toegevoegd worden: dat maakt het extra liefdevol.

Meer creativiteit gewenst? Op Pinterest kan je vast nog enkele andere leuke badkamer ideeën ontdekken. Heb je zelf een heerlijk idee? Laat dan zeker een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here