DELEN

Ronde eettafels hebben de laatste jaren een flinke opmars gemaakt in de interieurwereld. De populariteit van de tafel is zowel te danken aan de uitstraling als de praktische voordelen. In dit artikel bespreken we waarom ronde tafels zo geliefd zijn én hoe je ze op een mooie manier kunt integreren in je eigen interieur.

Waarom zijn ronde eettafels zo populair?

Ronde eettafels zorgen voor een uitnodigende sfeer. In tegenstelling tot een rechthoekige tafel, bevordert het ronde ontwerp een gelijkwaardige gespreksdynamiek. Je kunt iedereen aankijken en er wordt niemand buitengesloten. Je kunt gemakkelijker de interactie met elkaar opzoeken tijdens het eten of een gezelschapsspelletje. Daarnaast hebben ronde tafels natuurlijk ook een mooie uitstraling. Door het ontbreken van scherpe hoeken breng je meer zachtheid in de ruimte. Het geheel oogt speelser en toegankelijker. Een compacte ronde tafel is tot slot de ideale keuze voor een kleine eetkamer of keuken. Je kunt er meer stoelen aan kwijt en toch blijft er veel bewegingsruimte over.

Ronde eettafel op maat laten maken

Een andere belangrijke reden waarom ronde tafels populairder zijn geworden, is omdat steeds meer bedrijven de optie aanbieden om jouw ideale ronde eettafel op maat te laten maken. Je kunt de eettafel geheel naar wens samenstellen. Maak de keuze uit diverse formaten, materialen en poten. Zo pas je het nieuwe meubelstuk perfect aan op jouw interieur!

Ronde eettafel op maat laten maken

Ronde eettafels integreren in het interieur

Hoe laat je een ronde tafel het beste tot zijn recht komen? En wat zijn precies de praktische overwegingen die je moet maken? Hieronder lees je een aantal handige tips.

  • Kies een geschikt formaat: Kijk goed naar de beschikbare ruimte in de eetkamer en pas het formaat van jouw tafel hier op aan. Onthoud dat er aan een rond tafelblad meer ruimte is voor stoelen dan bij een rechthoekig blad.
  • Kies de juiste stoelen: Zoek eetkamerstoelen uit die goed passen bij de eettafel. Het is praktisch als je de stoelen ver onder het blad kunt schuiven. Op deze manier nemen ze minder ruimte in beslag.
  • Kies de juiste plek: Veel mensen schuiven een rechthoekige eettafel tegen de muur. Bij een ronde tafel is dit geen goede keuze. Het is veel mooier en handiger om de tafel in het midden van een ruimte te plaatsen. Door de ronde vorm kun je er vaak nog gemakkelijk omheen lopen.
  • Kies de juiste lamp: Het is mooi om verlichting boven de eettafel te hangen. Bij een rond blad is het belangrijk dat de lamp in het midden hangt.

Heb jij al eens een ronde tafel overwogen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here