DELEN

Naast de woonkamer is het misschien wel de belangrijkste ruimte in huis: de eetkamer! Of het nu om een aparte kamer in huis gaat, of een gedeelte van de keuken of woonruimte. Welke items heb je hier nu echt nodig om er een prettige ruimte van te maken? Daar weten wij wel raad mee! Lees snel verder.

Een tafel van kwaliteit

We beginnen meteen bij het meubelstuk waar je vrijwel alle tijd die je in de eetkamer besteedt aan doorbrengt: de tafel! Hoewel je misschien geneigd bent om die ene tafel die al jarenlang meegaat – misschien zelfs al sinds je studententijd – steeds maar te laten staan, mag je jezelf heus eens trakteren op een nieuw exemplaar. Het is immers hét belangrijkste item in de eetkamer!

Belangrijk is dan ook om te gaan voor een exemplaar dat helemaal past bij jouw stijl. Zo zijn wij dol op de robuuste houten tafel, met een stoere look. Maar wat ook prachtig is: de tafel met het marmeren blad, en een ijzeren onderstel. Ook kun je hiermee spelen: alle combinaties zijn mogelijk. Wat dacht je van een houten blad en metalen poten? De keus is volledig aan jou!

De eetkamer inrichten: ga voor een tafel die past bij jouw smaak

Stoelen die heerlijk zitten

Naast de tafel zijn natuurlijk ook de stoelen van groot belang in de eetkamer. En zorg er dan ook voor dat ze goed zitten. Sterker nog, dat ze heerlijk zitten! Het liefst wil je natuurlijk dat de stoelen het gevoel met zich meebrengen dat je er nooit meer vanaf wilt gaan. Dan is het ultieme doel bereikt. Meer comfort in huis is immers altijd welkom!

Ook bij de stoelen geldt weer: let erop dat je voor items gaat die passen bij de rest van je interieur en je smaak. Alleen zo ben je echt tevreden over de zetels in je huis. Er zijn honderden, zo niet duizenden soorten om uit te kiezen – iets om dus even goed over na te denken. Van basic houten stoelen tot kuipstoelen van luxe materialen als fluweel, het is maar net wat bij je past.

Kies voor stoelen die heerlijk zitten bij het eetkamer inrichten

Serviesgoed waar je verliefd op bent

Wat nog meer een centrale rol speelt in de eetkamer? Het serviesgoed natuurlijk! Dat is immers waar je blik naartoe gaat tijdens het eten – en je ogen mogen daarbij best worden verwend. Een idee is dan ook om verder te kijken dan alleen naar de standaard keus voor witkleurig servies. Al is dit natuurlijk zeker een optie, perfect passend bij bijvoorbeeld het minimalistische interieur!

Maar weet dat er meer is dan dat. Zo is het vandaag de dag een ware trend om meer kleur te laten zien aan tafel. Er zijn borden, bekers en kommen te vinden in alle kleuren van de regenboog – van opvallend rood tot warm diepblauw. En dat zorgt voor een heleboel sfeer in huis! Perfect om dit terug te laten komen in de eetkamer.

Meer lezen: 3x tips voor een opgeruimde keuken!

Het serviesgoed doet wonderen voor de eetkamer

Goede verlichting

Het is iets wat snel wordt vergeten bij de inrichting van onze woningen: de verlichting. En dat terwijl dit nu juist zo belangrijk is! Want zeg nu zelf: het komt toch behoorlijk vaak voor dat je aan de eettafel zit terwijl het buiten al donker is – zeker in de wintermaanden.

Besteed dan ook aandacht aan het licht bij de tafel! Alleen zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat het eten op de tafel goed zichtbaar is. Wel zo prettig natuurlijk. Maar niet alleen de praktische redenen wegen mee: het is ook ideaal om licht in te zetten voor het creëren van sfeer in huis. Een warme, wat gelere lichtbron past dan ook goed in de eetkamer. Gezelligheid ten top!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here