DELEN

Heb je het idee dat jouw woning wel een staaltje vrolijkheid kan gebruiken? Yes, zo zien we het maar al te graag! En voordat je daarbij meteen het idee hebt dat je voor een make-over in je woonkamer moet gaan, willen we je graag eens iets anders laten zien. De mediterrane keuken! Precies: bomvol kleur en opvallende accessoires. In deze blog lees je er alles over!

Tegels aan de wand

Waar we eigenlijk meteen aan moeten denken bij een mediterrane woning? De tegels aan de wand! Of mozaïek, maar net wat jouw voorkeur heeft – ook dat leent zich perfect voor de keuken. We hebben het in dit geval natuurlijk niet over simpele tegels zonder print. Nee: het gaat om de kleurrijke varianten, liefst met een vrolijke schildering erop. Zo geef je je keuken meteen een totaal andere look!

Je kunt tegels in de keuken heel goed kwijt achter het aanrecht. De kans is zelfs groot dat daar nu ook al tegels te vinden zijn – zoals een standaard ontwerp van een keuken bevat. Maar hoe die tegels er nu uitzien? Waarschijnlijk saai, zonder enige uitstraling. Dat mag dus best wat meer opvallen. Tijd voor nieuwe tegels aan de muur!

Meer lezen? 3x Tips voor een opgeruimde keuken!

Kleuren in de keuken

Over opvallen gesproken: bij de mediterrane keuken speelt ook het gebruik van kleur een belangrijke rol. Zeg dus maar vaarwel tegen je basic keukenontwerp, dat waarschijnlijk uit niet veel meer dan witte of grijze tinten bestaat. Vanaf nu pakken we uit! Je kunt hierbij ook best verschillende kleuren door elkaar gebruiken: dat vergroot het speelse effect alleen maar.

Waar je meer kleur in de keuken kwijt kunt? De keukenkastjes lenen zich hier bijvoorbeeld goed voor: geef ze een lik verf en ze hebben een totaal nieuwe look. En als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook kiezen voor een keukenblad in een kleurrijke tint. Of haal een opvallende koelkast in huis – deze zijn er heus in meer tinten te vinden dan in wit!

De mediterrane keuken in huis

Serviesgoed: denk aan de kleur

Naast items als de keukenkastjes en de koelkast is je serviesgoed ook toe aan een opknapbeurt als je gaat voor de mediterrane keuken! Zo knoop je eigenlijk alle losse eindjes aan elkaar. Want hoewel het servies misschien vaak in de kast staat, is het toch belangrijk in de keuken. Laat dit dan ook zien!

Wat nu typisch servies voor de mediterrane keuken is? Dan denken we toch wel meteen aan servies met een terracotta look: de bekende bruine kleur, die we bijvoorbeeld ook vaak in bloempotten terug zien komen. Maar ook voor pannen, borden en bekers leent terracotta zich uitstekend! Een andere optie: ga voor servies met kleurrijke beschilderingen. Wat een feest op tafel!

Accessoires maken het af

Om de keuken in de mediterrane stijl helemaal af te maken, doe je er goed aan om de boel op te vrolijken met accessoires. Niet meteen roepen dat dit alleen maar in de weg staat – er zijn heus plekjes in je keuken te vinden waar je nog iets op kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan de rand op de afzuigkap. Of hang wat plankjes op aan de muur waar je gezellige items aan kwijt kunt!

Aan welke items we denken? Planten, bijvoorbeeld! Deze groene vrienden zorgen ook weer voor wat extra kleur in de keuken. Je kunt ook meteen voor een praktische invulling gaan: zet potjes neer waar je kruidenplanten in plaatst. Die kun je meteen gebruiken tijdens het koken. Maar ook een opvallend peper- en zoutstel en vintage blikjes met bijvoorbeeld pasta doen het goed in deze keuken. Dat wordt voortaan koken met plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here