DELEN

Het is eigenlijk de meest eenvoudige kast die er maar is: de open kast. Bestaande uit een paar planken – en that’s it. Meer is er niet nodig om een ware eyecatcher te maken van dit interieur item! Maak de kast vervolgens helemaal eigen en uniek. Hoe je dat precies doet? Lees snel verder: de open kast inrichten, tips en ideeën.

De items in de kast

Wat het nu is wat de open kast helemaal maakt? De spullen die erin staan! Deze kast is namelijk dé variant om bijzondere items in te plaatsen. De reden hiervoor: dat de kast open is. De meest ideale manier om deze bijzondere stukken te laten zien in je woning! Ten eerste kun je ze op een overzichtelijke manier bij elkaar plaatsen in de kast, ten tweede staan ze toch prachtig in het zicht. Wat wil je nog meer?

Je doet er goed aan om uitgebreid stil te staan bij de keus voor de spullen die je in de kast zet. Onze favorieten? Boeken, bijvoorbeeld! Liefst mooi gesorteerd op kleur of hoogte – voor een strakke look. Maar ook accessoires die je hebt meegenomen van reizen staan beeldschoon in de open kast. Of planten, foto’s en vazen. Allemaal bruikbaar bij het open kast inrichten!

Meer lezen? De bijzettafel: stijlen en inspiratie!

De open kast in huis: denk na over mooie spullen

De look van de kast: met deurtjes

Naast de spullen die je in de open kast zet, is er natuurlijk nog meer om over na te denken. De look van de kast zelf! Zo kun je uiteraard gaan voor een kast die helemaal open is: alle vakjes laten hierbij zien welke spullen erin staan. Maar het is misschien nog wel een mooier idee om hierin te variëren. Met andere woorden: ga voor een kast waar sommige vakjes zijn afgesloten met deurtjes.

Dit maakt eigenlijk dat de kast nog meer opvalt: het ziet er op deze manier toch wat unieker uit. Zeker als je hierbij speelt met verschillende kleuren of afwisselende plekken waar je de deurtjes plaatst. Een ander voordeel? Je kunt er ook spullen in kwijt die je liever niet zo in het zicht hebt. Ideaal bijvoorbeeld als het gaat om het televisiemeubel als open kast: zo werk je kabels en apparatuur weg.

Een eyecatcher in je interieur: de open kast inrichten met deurtjes

De open kast 2.0

De open kast: het is in principe een vrij brede term. Er bestaan dan ook open kasten in allerlei soorten en maten. Je kunt de kast ook volledig op een eigen manier invullen – waardoor er een soort 2.0-versie tot stand komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ladder tegen de muur als decoratiestuk? Die past als het ware ook in het straatje van de open kast inrichten!

Ook ga je met dit item helemaal mee met de laatste trends: de ladder kent vandaag de dag niet alleen meer een praktische functie, maar wordt ook ingezet ter versiering. En dat zorgt voor een speelse look! Plaats al je bijzondere accessoires op de trap, zoals die reisaccessoires waar we het eerder over hadden, en de bijzondere open kast in je interieur is klaar!

De open kast inrichten: tips en ideeën

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here