DELEN

Hoewel er in de meeste woningen natuurlijk muren te vinden zijn die de ruimtes van elkaar scheiden, is dit soms niet genoeg. Zo wil je in jouw huis misschien graag de woonkamer in tweeën breken, of een scheiding maken in een ruime slaapkamer. Ook als je in een studio woont, heb je mogelijk de behoefte om kleinere, afgezonderde ruimtes te creëren. In deze blog geven we tips voor een room divider: hoe je op stijlvolle wijze gaat voor een scheiding in je woning.

De boekenkast

Het is natuurlijk ideaal als je de divider in je woning ook voor andere praktische doeleinden kunt gebruiken – zo sla je eigenlijk meteen twee vliegen in een klap. Bij dit idee komen we al snel uit bij de boekenkast: een groot item in huis, dat goed de boel kan afscheiden. Tegelijkertijd kun je ‘m dus ook nog eens gebruiken als opslagplaats!

Het voelt misschien wat vreemd om een boekenkast middenin de kamer neer te zetten – zoals waarschijnlijk nodig zal zijn in het geval van de divider. Het gaat immers om een item dat normaal gezien helemaal tegen de muur aan staat! Toch zal je zien dat je er binnen no time gewend aan bent geraakt. Soms moet je gewoon even breken met een gewenning als deze.

Een rek vol planten

Vind je de boekenkast als room divider wat te lomp, en zie je liever een vrolijker item in de woning staan? Ga dan voor een speelse look en laat planten de scheiding vormen. Zo zorg je meteen voor een ultieme urban jungle in huis – helemaal volgens de laatste trends! Die planten mogen namelijk best gezien worden: laat ze de pronkstukken in je woning vormen!

Hoewel je ervoor kunt gaan om hoge planten neer te zetten als scheiding, bereik je misschien nog een beter effect door een hoog rek te plaatsen waar je vervolgens kleinere plantjes in zet. Zo kun je meer groen kwijt, wat zorgt voor een grotere dichtheid van de room divider. Om zo echt twee aparte werelden te kunnen vormen – die beide uitkijken op dat prachtige groen.

Meer over interieur? Stijlvolle ideeën voor verlichting in huis.

Gordijnen als divider

Wie liever voor een sierlijke room divider gaat, doet er goed aan om met stof te werken. Dit straalt zachtheid uit, en past daarnaast in werkelijk ieder interieur. Ideaal dus als je voor een optie wilt gaan waarmee je gewoon altijd goed zit! Ook als je meerdere room dividers in een kamer wilt maken, doe je goed aan deze veilige keus.

Gordijnen vormen hierbij een perfecte uitkomst: handzaam en gemakkelijk te monteren. Er hoeft immers alleen een rails voor te worden opgehangen! Dat is in een handomdraai gefixt. Vervolgens heb je zelf de keus wat voor soort gordijn je uitkiest: denk bijvoorbeeld goed na over de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, hoe sterker de scheiding tussen de twee ruimtes. Ook over de kleur van het gordijn kun je natuurlijk nadenken: ga je voor een subtiele tint als zachtgrijs of pak je liever uit met een knalkleur als rood of groen? Genoeg keus – zo richt je die room divider helemaal in naar jouw wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here