DELEN

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Er zijn heel veel soorten. Van gordijnen en inbetweens tot rolgordijnen, vouwgordijnen of plissegordijnen. Welke het beste zijn? Dat hangt af van je budget en natuurlijk van je smaak en interieurstijl. Wij gingen op onderzoek uit bij de rolgordijnen. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van rolgordijnen?

1. Ze passen precies

Rolgordijnen hangen recht naar beneden. Ze kunnen dus ook perfect op maat worden gemaakt. Je kunt rolgordijnen in de dag of op de dag monteren. In beide gevallen kun je ze volledig sluitend maken, zodat je privacy gegarandeerd is. Je kunt rolgordijnen kopen die al op maat zijn gemaakt, maar er zijn ook veel standaard afmetingen rolgordijnen. Je kunt ze dan zelf nog op maat maken.

2. Licht, donker en verduisterend

Er zijn rolgordijnen in heel veel verschillende stoffen. Die stoffen hebben elk hun eigen bijzondere eigenschappen. Zo zijn er rolgordijnen die nog licht doorlaten. Ze hebben dan het effect van vitrage. Je kunt ook gaan voor donkere of gekleurde rolgordijnen. Dan laten ze nog wel wat licht door, maar kun je er niet meer doorheen kijken. Er zijn ook verduisterende rolgordijnen, die helemaal geen licht doorlaten. Ideaal voor de slaapkamer, zodat je lekker in het donker kunt slapen.

3. Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Naast ‘gewone’ stoffen heb je ook nog duo rolgordijnen. Deze rolgordijnen hebben een stof die bestaat uit verschillende banen. De banen zijn afwisselend van dichte stof en van open stof. Afhankelijk van hoe je de gordijnen afstelt kun je de lichtval in de kamer bepalen. Duo rolgordijnen zijn niet alleen heel mooi, maar ook heel praktisch. Ze zijn verkrijgbaar in wit en zwart, maar tegenwoordig zijn er mer mooie kleuren mogelijk.

4. Je kunt ze zelf monteren

Rolgordijnen zijn heel eenvoudig te monteren. Het systeem bestaat uit een houder waar de rol stof in zit. Deze houder kun je volgens de meegeleverde aanwijzingen monteren op of in de dag. Het rolgordijn kan daarna meteen gebruikt worden. Er zijn rolgordijn systemen die werken met dubbelzijdige tape. Vaak is dit minder stevig dan montage met schroeven of spijkers, dus houd daar rekening mee.

5. Ze zijn mooi strak

Rolgordijnen hebben een strak uiterlijk. Daardoor passen ze in de meeste interieurs. Vooral in moderne en minimalistische interieurs worden rolgordijnen vaak gebruikt. Rolgordijnen zorgen voor een frisse, open en opgeruimde indruk in huis. Doordat er allerlei mooie kleuren en designs mogelijk zijn passen ze in elke woning.

6. Ze isoleren

Rolgordijnen hangen vlak voor de ramen. Daardoor ontstaat er een laag stilstaande lucht achter het rolgordijn. Zeker wanneer de rolgordijnen mooi strak zijn gemonteerd, zal er daardoor een isolerende functie ontstaan. Rolgordijnen kunnen daardoor zeker in de winter helpen om de warmte binnen te houden. Ook nemen rolgordijnen geluid op. Daardoor hebben ze een dempende akoestische werking. Hoewel rolgordijnen dat in iets mindere mate doen dan gewone gordijnen, hebben ze toch een gunstig effect op geluiden in een ruimte. Het klinkt daardoor minder hol en wordt een stuk gezelliger.

Rolgordijnen zijn er in alle denkbare soorten en maten. Ze kunnen gebruikt worden voor kleine ramen, maar zijn ook effectief op grote oppervlakken. Bovendien hebben rolgordijnen diverse voordelen die veel andere raamdecoraties niet hebben. Nu ken jij de 6 belangrijkste voordelen van rolgordijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here