DELEN

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat de trends op het gebied van wonen voorspeld worden! 2021 heeft ons allemaal laten merken hoe fijn het is om een huis te hebben waar je je ook echt in thuis voelt. Velen hebben het afgelopen jaar veel thuisgezeten. Mede hierdoor werden kamers omgeturnd tot bijvoorbeeld werk- of sportruimtes. Dat vele thuiswerken en thuiszitten heeft invloed op de woontrends van 2022. Lees snel verder om de woontrends te ontdekken!

Duurzame meubels

In 2022 kiezen veel consumenten voor duurzame meubels in huis. Duurzame meubels hebben vaak een lange levensduur en zijn hiermee steeds populairder onder de consument. Duurzame meubels kunnen uit bijvoorbeeld mangohout of PU kunstleer bestaan. Steeds meer winkels verkopen duurzame meubels, omdat de consument dit in huis wil. In 2022 zullen duurzame meubels gecombineerd worden met veel planten in een interieur. Planten zorgen voor een groene uitstraling én geven extra zuurstof af in huis! Duurzaamheid is op zichzelf al langere tijd een trend, maar in 2022 komt dit ook terug in het interieur. Duurzame meubels en duurzame huizen worden steeds populairder. Consumenten vinden het steeds belangrijker om zelf eerlijke keuzes te maken, maar vinden het ook belangrijk dat de organisaties eerlijke keuzes maken. De keuze van een consument hangt mede af van de factor: duurzaamheid. Steeds meer organisaties maken tijdens het productieproces eerlijke keuzes en laten dit ook terugkomen in het product zelf. Consumenten zullen steeds vaker kiezen voor eerlijke organisaties en producten. In 2022 zullen duurzame meubels van eerlijke organisaties steeds vaker de eerste keuze van de consument zijn.

Organische vormen

Organische vormen doen je denken aan dingen uit de natuur en zijn gebaseerd op planten, dieren of mensen. Door het vele wandelen hebben wij de natuur in 2021 herontdekt. Hierdoor zijn de organische vormen steeds populairder geworden. In 2022 wordt deze trend nog populairder en zal het steeds meer en vaker terugkomen in het interieur. Organische vormen kunnen bijvoorbeeld terugkomen in accessoires, kunst stukken of meubels. Naast organische vormen worden ook ronde vormen steeds populairder in het interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ronde spiegels, lijsten of schilderijen. Ook meubels in ronde of organische vorm komen steeds vaker terug in 2022. Organische vormen in een minimalistisch interieur zal zeer populair en volop omarmd worden. Tover je huis om tot een prachtig paleis met organische vormen, duurzame meubels en veel planten!

Minimalistisch en zacht

Een minimalistisch interieur is in 2021 al veel voorbij gekomen, maar in 2022 wordt een minimalistisch interieur gecombineerd met zachte kleuren en meubels. De velvet meubels worden in 2022 steeds populairder onder de consument en zal ook steeds vaker voorkomen in een minimalistisch interieur. Een combinatie van minimalistische accessoires, aarde- of pasteltinten op de muren en velvet meubels wordt in 2022 zeer populair. Heb jij zin om je woonkamer opnieuw in te richten maar wil je niet te veel veranderen aan je huidige interieur? Maak dan de keuze voor een minimalistisch interieur. Het motto: less is more, is hierbij de sleutel tot een succesvol minimalistisch interieur!

Slimme apparaten

Slimme apparaten

Dit is een trend die al een tijdje loopt, maar in 2022 nog populairder wordt. In de afgelopen jaren kwamen er steeds meer slimme apparaten in huis, zoals de verlichting of verwarming. Want hoe ideaal is het dat de verwarming bijvoorbeeld al aan staat als jij beneden komt in de ochtend! In de ochtend aan de eettafel een kopje koffie drinken zonder dat je zit te bibberen van de kou. Naast de opkomst van de slimme verlichting en verwarming kwamen er meer producten bij, zoals slimme sloten, deurbellen en raamdecoratie. De verwachting is dat vooral slimme raamdecoratie een opmars gaat maken in 2022. Vooral als men de vele voordelen van dit type raambekleding ontdekt. Zonder slimme raamdecoratie is je huis niet slim genoeg!

In 2022 zullen er steeds meer consumenten kiezen voor slimme raamdecoratie die mee beweegt in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan automatische elektrische rolgordijnen. In 2022 wordt er steeds meer gekozen voor slimme producten die je met elkaar kan verbinden. Een slim huis is in 2022 dan ook een echte musthave!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here