DELEN

De zolder is vaak niet meer dan een muf kamertje onder het dak, volgepropt met dozen en oude spullen die je nooit gebruikt. Gelukkig kan het ook anders! Zo kan je de zolder bijvoorbeeld inrichten als slaapkamer, kantoor, hobbykamer, tienerkamer of badkamer. Wij zetten 5 leuke ideeën op een rijtje voor je!

1. Een (extra) slaapkamer

Is je zolder groot genoeg? Dan kan je er een (extra) slaapkamer van maken. Dat kan een slaapkamer zijn voor jezelf, maar ook een logeerkamer of kinderkamer. De meeste kinderen vinden het geweldig om op zolder te slapen! Doordat de zolderkamer zich onder een hellend dak bevindt, zorgt dit voor een gezellige sfeer. Als je de zolderkamer gebruikt om te slapen, heb je veel privacy en rust. Het kan echter wel een nadeel zijn als je badkamer niet vlakbij ligt.

2. Thuiskantoor

Werk je veel van thuis? Dan heb je zeker een kantoor nodig waar je rustig en geconcentreerd kan werken. Een thuiskantoor op zolder is dan ook ideaal! De zolder hoeft hier trouwens niet groot voor te zijn. Met een bureau en wat kantoormateriaal geraak je al een heel eind. Belangrijk bij het inrichten van de zolder als kantoor is de lichtinval. Zorg zeker voor enkele ramen met voldoende natuurlijk daglicht.

3. Hobbykamer

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een hobbykamer. Soms wordt daarvoor de kelder gebruikt, maar ook een zolderkamer is hiervoor prima geschikt. Of je nu wil schilderen, sieraden maken of biljarten: het is ontzettend handig als je een ruimte hebt waar je je rustig terug kan trekken om je eigen ding te doen. Bovendien kan je je spullen gewoon laten liggen want niemand heeft er verder last van.

4. Tienerkamer

Eenmaal een tienerleeftijd is bereikt, willen kinderen vaak een nieuwe kamer. Hoe leuk is het dan om van de zolderkamer een tienerkamer te maken?! Van de zolder kunnen ze perfect een eigen plekje maken met bijvoorbeeld een bureau, posters van hun favoriete popsterren aan de muur, een televisie, Playstation en een 2 zitsbank om te ‘chillen’.

5. Badkamer

Het lijkt misschien wat ongewoon, maar een badkamer onder het dak kan heel gezellig zijn. Je geniet er van alle rust, ideaal dus als je nood hebt aan wat tijd voor jezelf. Misschien kan je er zelfs een sauna of jacuzzi installeren. Houd er wel rekening mee dat de vloer van je zolderkamer genoeg draagkracht heeft. Daarnaast zal je aan- en afvoerbuizen van het water moeten voorzien. Het is dus best een klus, maar dan heb je ook wat!

Heb jij nog leuke ideeën om de zolder in te richten? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here