DELEN

Nu het nieuwe jaar is begonnen, is dat natuurlijk de ideale kans om nieuw leven in je werk te blazen. Een frisse start! En als je een thuiskantoor hebt, doe je hier extra goed aan door ook wat aan het interieur te doen. Pak uit met DIY ideeën voor de werkkamer in 2018! Dát is pas een goed begin van het jaar.

1. Maak zelf een bureau

We beginnen meteen bij het grove geschut: maak zelf een bureau! Dit vergt misschien even wat kluswerk, maar zal daarna niets dan tevredenheid opleveren. Je kunt het bureau zo immers volledig naar eigen wens inrichten. Hoe handig! En daarnaast is het natuurlijk ook iets om super trots op te zijn.

Het is hierbij van belang om de materialen zorgvuldig uit te kiezen. Ga je voor een houten blad? In een lichte of donkere kleur? En wat wil je doen met de tafelpoten: zijn deze ook van hout, of juist van een materiaalsoort als metaal? Think big – alles is immers mogelijk.

DIY ideeën voor de werkkamer: maak je eigen bureau!

2. Ontwerp een bijzettafel

Naast het bureau zijn er uiteraard wel meer meubelstukken in je thuiskantoor te vinden. Het bijzettafeltje bijvoorbeeld, waar apparaten als de printer of bewaarmappen op staan. Hoe tof is het om een eigen draai te geven aan deze tafel – om er zo een ware eyecatcher van te maken?

Ook hier is het weer belangrijk om na te denken over de materialen en kleuren die je wilt inzetten. Om te gaan voor een extra origineel ontwerp, kun je bijvoorbeeld uitpakken met een knalkleur. Zo maak je het helemaal anders dan anders!

Zet zelf een bijzettafel in elkaar voor je thuiskantoor!

3. Maak een creatie op de muur

Ben je niet zo’n meubelbouwer, maar wel creatief aangelegd op bijvoorbeeld het gebied van tekenen? Dan is het een idee om iets unieks van de muur te maken! Je kunt ervoor gaan om er met kwasten en verf een creatie van te maken. Maar ook het uitzoeken van een bijzonder behang doet al wonderen voor de werkkamer – uiteraard alsnog een DIY project als je zelf met het plaksel aan de slag gaat.

Ook een puik plan: kwijtverf op de muur! Zo heb je direct te allen tijde een moodboard bij de hand tijdens je werkdagen – waar je al je ideeën op kwijt kunt. Dat maakt krijtverf dan ook zo geschikt voor de werkkamer.

Lees ook: Tips om je huis persoonlijker te maken!

Een krijtverfmuur: DIY ideeën voor de werkkamer

4. Richt een gaatjesbord in

Het moodboard kent ook nog een andere vorm: zo zijn we dol op het gaatjesbord. Dit is een grote plank waar tientallen gaten in zijn geboord. Met haakjes kun je hier vervolgens allerlei benodigdheden op kwijt. Denk aan knipsels uit tijdschriften of inspirerende quotes.

En als je met gereedschap werkt, kent het gaatjesbord ook nog een andere functie. Dit kun je hier namelijk allemaal op kwijt! En dat zorgt voor een heleboel minder rommel dan wanneer je dit allemaal op je bureau neerlegt. Het DIY gedeelte is aan jou: richt het bord in op dé ultieme manier die voor jou handig is.

Een gaatjesbord in de werkkamer: voor al je creatieve ideeën

DIY ideeën voor de werkkamer: tijd om uit te pakken

Het kan niet anders dan dat je met deze ideeën een frisse start van het nieuwe jaar tegemoet gaat. Een nieuwe omgeving zorgt immers ook voor een nieuwe motivatie en energie in je hoofd. En dat kun je wel gebruiken. Met deze inspiratie voor de werkkamer maak je een topjaar van 2018!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here