DELEN

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt niet alleen voor je kind, maar zeker ook voor het kinderkamertje. Een plek die bij uitstek geschikt is om tot rust te komen én waar je kind zich terug kan trekken is hun eigen kleine domein. Dit is het prettigste is een kamer waar de persoonlijkheid van je kind tot uiting komt. Creëer daarom een kinderkamer waar je kleine zich fijn voelt en nog lang van kan genieten.

Een kamer waar je kleintje lang van kan genieten is een duurzame kinderkamer. Nu we ons steeds bewuster worden van onze levensstijl en het goed achterlaten van een schone planeet voor onze kinderen, moeten we uitkijken naar en werken met zoveel mogelijk duurzame materialen. Ga mee met de trend voor duurzaam wonen en vertaal dit concept naar de kinderkamer. Stel jezelf bij aanschaf van een product voor de kinderkamer altijd de volgende vragen:

  • Van welke materiaal is het gemaakt?
  • Hebben deze materialen een natuurlijke oorsprong?
  • Is het gemaakt onder goede omstandigheden?
  • Waar komt het product vandaan?

Gebruik duurzame materialen voor de inrichting van de kinderkamer

Een kinderkamer zonder kleur is geen kinderkamer. Pak daarom uit met accessoires en behang of verf op de muur. Doe dit dan wel met milieuvriendelijk materiaal: verf op waterbasis (Tips voor milieuvriendelijk schilderen) en biologisch afbreekbaar behangpapier. Een andere optie is kurk op de wand. Dit is een zeer duurzaam product en bovendien milieuvriendelijk. Niet alleen is het volledig biologisch afbreekbaar, ook is het mogelijk het product te recyclen zonder uitstoot van giftige stoffen. Verder biedt kurk vele mogelijkheden op het gebied van styling. Jouw kind kan daar de leukste kaartjes, posters, tekeningen en knutselwerkjes aanhangen.

Duurzame kinderkamer

© Petite Amélie

Belangrijk bij de inrichting van de kinderkamer is dat je kiest voor slimme oplossingen en duurzame materialen waar je kind lang van kan genieten. Kies natuurlijke materialen en tijdloze accessoires die een tijd lang meegaan. Schaf bijvoorbeeld eens een wollen vloerkleed aan, degelijke meubels, kussens van biologisch katoen en jutte en houten speelgoed gemaakt van FSC-hout.

Inspiratie

Benieuwd naar hoe je een duurzame kinderkamer creëert? Kijk eens rond op www.petiteamelie.be voor inspiratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here