DELEN

Een gezellige zithoek is voor elk huishouden een must. Je wilt tenslotte graag een plek waar je je lekker kunt ontspannen. Veel mensen denken dat een gezellige zithoek alleen haalbaar is in een ‘gezellige’ woonstijl. En het is waar dat de landelijke stijl zich beter leent voor gezelligheid dan de minimalistische inrichting. Toch kun je elk interieur voorzien van een leuke zithoek, zonder dat het afbreuk doet aan je woonstijl. Met deze tips maak jij gemakkelijk een gezellige zithoek!

1. Ga voor een hoekbank

Een hoekbank ziet er altijd wat knusser uit dan een gewone twee- of driezitsbank. Natuurlijk kun je het ook daarmee wel gezellig maken. Maar met een hoekbank heb je eigenlijk ‘instant’ gezelligheid. Zeker met wat lekkere kussentjes en een zacht dekentje erbij. 

Grijze zithoek met poef

2. Zoek mooie planten uit

Planten maken de lucht in huis frisser. Met hun prachtige groene kleuren maken ze het ook een stuk huiselijker en gezelliger. Een mooie zithoek kan eigenlijk niet zonder planten. Ben jij echt een kluns met planten en gaan ze telkens dood? Een mooie nep-plant doet het net zo goed als het gaat om decoratie.

3. Kies een vaste stijl

Om het gezellig te maken hoef je niet perse van alles en nog wat uit de kast te trekken. Een gezellige zithoek is rustig en overzichtelijk. Het is vooral belangrijk dat je eenheid in huis hebt. Kies dus een vaste stijl en pas die overal toe. Laat de zithoek ook goed passen bij de rest van je inrichting. Denk bijvoorbeeld ook aan een goede match met de eetkamer, hal en keuken. Wanneer je huis een eenheid is, ziet het er automatisch mooier en verzorgder uit.
Gezellige zithoek
 

4. Gebruik een mooi vloerkleed

Strakke vloeren zijn mooi en praktisch. Maar een vloerkleed straalt meteen warmte en gezelligheid uit. Wil jij een gezellige zithoek creëren? Dan ga je voor een gezellig en comfortabel vloerkleed. Je kunt ook een combinatie maken van verschillende vloerkleden. Zachte hoogpolige vloerkleden zijn ideaal in de winter. In de zomer ga je liever voor een laagpolig vloerkleed met een leuk patroon.

5. Kies een mooie salontafel

De salontafel zegt veel over de uitstraling van de zithoek. Het is een soort centrum, waardoor de tafel extra opvalt. Je kunt gaan voor een mooie, stevige en robuuste tafel. Maar het staat ook erg leuk als je meerdere kleine tafels met elkaar combineert. Dit set salontafeltjes maakt de zithoek bijvoorbeeld al meteen een stuk gezelliger en sfeervoller.Kleine salontafels
 

6. Ga voor een hoeksalon

Een hoeksalon is een zithoek die letterlijk een hoek vormt. Vaak wordt gebruik gemaakt van een hoekbank om dit voor elkaar te krijgen. Hoeksalons zijn gezellig en knus, maar hebben ook minstens één open zijde. Daardoor heb je ook het gevoel dat je er welkom bent en blijft de woonkamer open en toegankelijk.

7. Kies je kleuren bewust

Ga jij voor nieuwe meubels of decoraties? Let dan goed op je kleurkeuzes. Kies alleen kleuren die goed bij elkaar passen. Ga vooral niet voor teveel felle kleuren, zodat je wel de rust behoud. Bedenk ook dat het gemakkelijker is om de kleur van de muur aan te passen dan de kleur van de meubels. Je kunt dus beter gaan voor wat neutralere meubels, zodat je de sfeer gemakkelijk kunt veranderen door de muur aan te passen.

Open zithoek
 

De zithoek kun je op verschillende manieren gezelliger maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor nieuwe meubels, accessoires of kleurstellingen. Heel vaak zit de sleutel in het behoud van rust en eenheid. Je hoeft niet perse allerlei stijlen met elkaar te mengen om het gezellig te maken. Vaak zijn vrij kleine veranderingen al voldoende voor een super gezellige zithoek.

DELEN
Vorig artikelDe kleine keuken inrichten: tips en tricks
Volgend artikelDoga is de nieuwe trend: Yoga met je hond
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here