DELEN

Niets is fijner dan thuiskomen in een schoon en fris huis. En als je lieve hond of kat je dan verwelkomt in de gang is je dag helemaal goed. Helaas kunnen huisdieren ook een hoop haar en een onaangename geur achterlaten in huis. Daarom delen wij 5 tips om je te helpen het huis schoon en fris te houden mét huisdieren.

1. Pootjes vegen voor de deur

Hoe leuk huisdieren ook zijn, ze nemen een hoop viezigheid met zich mee. De hond na het wandelen in het bos en je kat omdat hij buiten in de regen loopt en zo weer vrolijk binnenkomt. Pootjes afvegen? Dat kunnen ze natuurlijk niet zelf. Het beste is om je huisdier eerst buiten schoon te maken, bijvoorbeeld met een handdoek, en daarna pas binnen te laten. Als je hond écht vuil is en hij niet te groot is, kan je hem of haar ook meteen naar de badkamer tillen. Even een snelle douche zodat je hele huis niet vuil is. Leg ook deurmatten aan beide kanten van de deur, alle beetjes helpen om viezigheid te voorkomen.

2. Borstel je hond of kat regelmatig

Het is best een uitdaging om je huis schoon te houden met huisdieren, vooral met al die haren die ze verliezen. Borstel je hond of kat daarom minstens 2 keer per week. Zo vang je de haren op die anders op de grond terechtkomen. Daarnaast zal je viervoeter genieten van zo’n borstelbeurt, voor hem of haar is dat immers een heerlijke aaibeurt! Het hangt uiteraard wel af van het soort vacht van je huisdier. De ene hond of kat heeft er meer last van dan de andere.

3. Swifferen in plaats van stofzuigen

Of je het nu wil of niet: met huisdieren slingeren er altijd wel wat haren rond. Je kan dan iedere keer gaan stofzuigen, maar als je daar weinig tijd of zin voor hebt is een swiffer erg handig. Met een swiffer maak je snel en gemakkelijk de vloer haarvrij. Dat scheelt toch meteen een hoop tijd en gedoe.

Lees ook: Waarom geven katten eigenlijk kopjes? 

4. Haren verwijderen met een roller of rubberen handschoen

Jouw huisdier is waarschijnlijk gek op de zachte kussens en dekentjes in huis. Het nadeel is dat deze dan helemaal onder de haren zitten. Gelukkig kan je daar een kledingroller voor gebruiken. Met de plakkende kant haal je gemakkelijk de haren weg. Mocht je geen roller bij de hand hebben, dan is een rubberen schoonmaak handschoen ook een optie. Trek de handschoen aan en veeg over de plek waar veel haren liggen. Binnen enkele seconden zitten alle haren aan de handschoen vast en is de plek haarvrij.

5. Baking soda voor vlekken of geuren op het tapijt

Van baking soda wordt vaak gezegd dat het een wondermiddel is. Baking soda is een zuiveringszout waarmee je onder andere geurtjes kan bestrijden. Besprenkel het tapijt met een beetje baking soda en laat het een paar uur intrekken. In combinatie met een heerlijke geurkaars zal je kamer weer lekker ruiken!

Heb jij huisdieren? Wat doe jij om jouw huis schoon te houden? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Vijf redenen waarom je een hond zou moeten adopteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here