DELEN

De kerstvakantie staat weer voor de deur. Grote kans dat je één of twee weken vrij bent. Wat ga je doen in die tijd? Ja, kerst vieren natuurlijk. En Oud & Nieuw. Maar dan blijven er nog veel dagen over. Misschien is het wel een keer tijd om in huis aan de gang te gaan. En dan heb ik het niet over de grote schoonmaak, die komt in de lente wel weer. Nee, ga eens lekker aan de klus. Zelf meubels maken bijvoorbeeld. Met de juiste handleiding en de juiste materialen heb je in een mum van tijd een unieke kast gemaakt. Helemaal zelf! Een zelfgemaakte kast is maar één optie. Er zijn natuurlijk nog veel meer DIY projecten te bedenken.

Een kast maken hoeft niet moeilijk te zijn

Je moet alleen zorgen dat je een goed ontwerp hebt. Of je dat nu zelf maakt of dat je een kant en klaar ontwerp van internet plukt, dat is aan jou. Het grote voordeel van het ontwerpen van je eigen kast is dat jij precies de indeling bepaalt. Ook de breedte, hoogte en diepte kun je dan precies aan je eigen wensen aanpassen. Heb je een speciaal doel voor de kast? Kijk dan vooral online naar alle opties. Wil je er servies in kwijt? Zoek dan eens op hoe je bordenrekken maakt en hoe je het meest handig je kopjes en mokken kunt opruimen. Aan de hand hiervan kun je verder gaan met je ontwerp. Is het de bedoeling dat er flink veel kleding in je zelfgemaakte kast opgeborgen kan worden? Zorg er dan ook voor dat je voldoende hangruimte hebt. Niet alleen in de breedte, maar ook in de diepte. Het zou jammer zijn als alle hangertjes scheef moeten hangen omdat anders je mooie deuren niet dicht kunnen.

Een bed maken is ook leuk

Zeker wanneer je een bijzonder bed maakt voor de kinderkamer. Een bed met een bureau eronder of een bed met een hut eronder. Of een boomhutbed. Jij kunt dat allemaal zelf maken. Het enige waar je goed voor moet zorgen is dat je alle materialen en gereedschappen in huis hebt om de klus in één keer te kunnen klaren. Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als halverwege je klus naar de bouwmarkt moeten voor een paar schroeven. Ook kies je van te voren natuurlijk de kleuren waarin jouw bouwwerk geschilderd mag gaan worden. Of, nog beter: laat je kind zijn of haar kleuren kiezen. Dan weet je zeker dat jouw project een succes wordt!

En wat denk je van tuinmeubels?

Tuinmeubels maken

Dat het nu geen weer is om in de tuin te zitten, wil helemaal niet zeggen dat je niets voor de tuin kunt maken. Dus ben je je oude meubels zat? Dan wordt het tijd om zelf ontworpen meubels te maken. Met de ideeën die je online of in een tuincentrum op doet, kun je een flinke tijd vooruit. Ook hier is het weer van belang dat je je spullen op orde hebt. En, meten is weten! Dat is en blijft de belangrijkste regel van het zelf maken van meubels. Of ze nu voor binnen of voor buiten zijn.

Heb je inspiratie gekregen? Ga je lekker aan de klus deze kerstvakantie? Veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here