DELEN

Het is de ruimte in huis waar je kids toch wel een groot deel van hun tijd doorbrengen: de kinderkamer. Dat betekent dus dat er des te meer reden is voor jou om hier iets moois van te maken! Hoe zorg je ervoor dat ze zich op hun gemak voelen in de kinderkamer en er plezier beleven? Lees snel verder: essentials voor de kinderkamer.

Een passend bed

We beginnen meteen met het item waarvan het misschien wel het belangrijkst is om in te investeren: het bed! Dit is waarschijnlijk niet hetgeen waar je kinderen het meest enthousiast over zijn in de ruimte, maar het is toch een item waar je aandacht aan moet besteden. Een goede nachtrust zorgt immers voor een betere gezondheid van je kinderen!

Let er dus op dat je kinderen op een goed matras slapen, dat comfortabel ligt. Ook is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je kinderen in een passend bed liggen: niet te klein en niet te groot. Check dit dus regelmatig, en sta hier goed bij stil! Zo nu en dan zal het nodig zijn om te wisselen: van het kleine bedje, naar een grotere variant.

Een goed bed: essential voor de kinderkamer!

De favoriete knuffelbeer

Vrijwel ieder kind heeft er eentje: een favoriete knuffel! Of het nu een beer is of een ander dier: dat maakt natuurlijk niets uit. En wat die favoriete knuffel op zijn minst verdient? Een mooi plekje in de kinderkamer! Zie het als een soort eregast in de ruimte, die wel wat comfort mag kennen.

Een vast plekje in het hoek van het bed, een kussen waar de knuffel op kan zitten of een plek op de tafel in de kamer: waar die ereplek is, bepalen jullie natuurlijk samen. Waar je kids zich daarbij niet van bewust zijn, maar wat voor jou een groot pluspunt is: zo zorg je ervoor dat de knuffels een stuk schoner blijven! Grote kans namelijk dat ze niet meer zomaar op de grond worden gegooid, met zo’n bijzonder plekje dat speciaal voor ze is gereserveerd.

Meer over de slaapkamer? Tips voor het persoonlijker maken van de slaapkamer!

Geef de favoriete knuffelbeer een ereplek in de kinderkamer

Het speelgoed

Speelgoed dwaalt waarschijnlijk in alle ruimtes van je huis rond: dat is nu eenmaal hoe het gaat met kinderen. En naar ons idee is dat alleen maar gezellig! Ook in de kinderkamer mag het speelgoed natuurlijk niet ontbreken: misschien wel dé plek om het in te verzamelen.

Poppen, een parcours met treinen, blokken of auto’s: speelgoed bestaat er uiteraard in allerlei soorten en maten. Wat een leuk idee is: maak er afzonderlijke hoekjes van! In het ene hoekje valt dit de beleven, en in het andere dat. Zo maak je er een waar avontuur van! Als je meerdere kids hebt, is het helemaal ideaal: zo kunnen ze eenvoudig hun eigen plekje in de kinderkamer vinden.

Speelgoed mag natuurlijk niet ontbreken in de kinderkamer

Goede verlichting

Ook als je kinderen wat ouder worden, blijft de kans aanwezig dat ze bang zijn in het donker. En daar is helemaal niets mis mee! Maar het is wel iets waar je maar beter goed bij stil kunt staan. Zo voorkom je nachtmerries, en zorg je voor een betere nachtrust.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een klein lampje bij het bed te hangen, waar de hele nacht door licht uit mag komen. Dat is wel zo prettig om bij in slaap te vallen! Zo zullen je kinderen alleen maar meer plezier beleven aan hun mooie kamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here