DELEN

We kunnen ons geluk niet op met deze zonnige maanden: wat is het genieten geblazen! De hoogste tijd om ook het zonnetje in huis te halen – ook daar mag deze tenslotte niet ontbreken. En hoe kun je dat nu beter doen dan met bloemen. Wat zijn onze favoriete bloemen in huis? Hieronder delen we ze met je!

Altijd goed: rozen

Ben jij van mening dat een grote bos met rozen alleen past bij Valentijnsdag? Daar is niets van waar: rozen kunnen het hele jaar door! Sterker nog: deze bloemen zijn misschien wel het meest geliefd onder de vrouwen – wat dan ook betekent dat ze het hele jaar lang graag worden gezien. Of je nu gaat voor klassiek rood of juist eens een andere, verfrissende tint: aan jou de keus.

Onze favoriete bloemen in huis: de roos mag niet ontbreken

Net even anders: pioenrozen

Wil je toch nét even iets anders in huis halen dan die bekende rozen, maar er niet te ver vanaf wijken? Daar weten we wel iets op: haal de pioenroos als favoriete bloemen in huis! Dit is als het ware de grote broer van de gewone roos: wat groter en robuuster. Voor een levendige bos bloemen in huis is dit de perfecte soort! Het liefst ga je voor een combinatie van kleuren: voor een waar feestelijk effect.

Meer over groen? Je tuin klaar maken voor de zomer!

Vrolijke bloeiers: tulpen

De tulp is natuurlijk een ware topper als het gaat om de representatie van de zomer in huis. Wat een blijmaker is het toch! De altijd elegante tulpen staan mooi op vrijwel iedere plek in huis: op de eettafel bijvoorbeeld, maar net zo goed in een kleinere vaas op de vensterbank of in de hal. Dat maakt het een veelzijdige bloem! Om nog niet eens te spreken over alle verschillende kleuren waarin de tulp er te vinden is. Want die zijn natuurlijk eindeloos! Weet jij je favoriet al?

De tulp zorgt voor een zomers gevoel in huis

Ultiem zomers: zonnebloemen

Naast de tulp, is er nog een ultieme zomerse bloem: de zonnebloem. What’s in a name! En wie dacht dat zonnebloemen eigenlijk alleen voor buiten bedoeld zijn, heeft het verkeerd. Ook in huis bloeien deze bloemen goed! Let er wel op dat ze al snel groot van formaat zijn: een ruime vaas en een stuk ruimte zijn essentieel. Maar dat mag ook best: zo zet je deze mooie bloem helemaal in het middelpunt van je interieur.

Zelf plukken: veldboeket

Hoewel we al snel de neiging hebben om naar de bloemenwinkel toe te rennen voor een boeket, is het ook beeldschoon om op de ouderwetse manier aan een bos te komen. Ga zelf plukken! Mocht je het geluk hebben dat je een ruime tuin hebt, hoef je slechts een paar stappen te zetten voor een mooie bos. Maar ook langs de weg of in pluktuinen is meer dan genoeg te vinden. Zo maak je echt iets persoonlijks van die blos bloemen in huis: kies jouw favoriete soorten en kleuren uit, en combineer ze allemaal bij elkaar. Voor een prachtig boeket op tafel – en de zomer in huis.

Zelf bloemen plukken: voor meer persoonlijkheid in huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here