DELEN

Ze vertolken dierbare herinneringen en warme momenten: foto’s! Dat is dan ook waarom we ze maar al te graag ophangen in ons interieur. Om er met regelmaat even een blik op te kunnen werpen. Er zijn een heleboel manieren te bedenken voor het foto’s ophangen in huis – in deze blog delen we de meest originele ideeën.

Vertel een verhaal

Het is een idee om foto’s op de muur op eenzelfde manier te verwerken als je in een fotoboek doet: op chronologische wijze. Zo blijft de wand steeds in beweging! Begin hierbij bovenaan de muur, en bouw de collectie stukje bij beetje steeds verder uit. Zo wordt het foto’s ophangen in huis een spannend proces: welke foto’s zullen er over een maand weer zijn bijgevoegd?

Deze methode maakt dat het steeds weer de moeite waard is om een blik te werpen op de wand. Er verandert immers van alles van tijd tot tijd. Ook kun je het fotoverslag zo zien als een verhaal: een wandeling door de avonturen van jouw leven. Bijzonder en persoonlijk!

Foto's ophangen in huis: als een fotoboek aan de muur

In lijstjes op een rij

Houd je van een overzichtelijk interieur, en heb je het idee dat foto’s aan de muur er al snel voor zorgen dat het een rommeltje wordt in je woning? Dan kom je perfect uit de voeten met deze tip! Het kan namelijk ook op een georganiseerde manier gedaan worden – meer in de stijl waarop je schilderijen in je huis zou ophangen.

Foto’s doen het namelijk prima in een lijst: dit zorgt voor een statisch en luxueus geheel. Zeker als je zorgt voor een ruime witte omlijsting bewaar je de rust in je interieur. Prachtig, dus! En om ervoor te zorgen dat je meer dan één beeld kwijt kunt aan de wand, ga je voor een collage van fotolijstjes aan de muur. Hang ze zorgvuldig naast elkaar op, en geniet van een foto ophangsysteem van rustgevende aard.

Interieur tip: fotolijstjes aan de muur

Vastgemaakt met knijpers

Vind je het plaatsen van foto’s in lijsten maar een gedoe, en zie je het liever eenvoudiger? Ook dat is uiteraard een optie! Zo is het een mooi idee om lijntjes te spannen op de wand, en de foto’s daar met knijpers aan te bevestigen. Simpeler kan het eigenlijk niet!

Het grote voordeel hiervan is dat je de foto’s met gemak kunt verwisselen – wie weet ben je ze na verloop van tijd zat. Ook het speelse effect van deze manier van foto’s ophangen in huis spreekt aan: het oog zal er steeds weer op vallen.

Meer lezen? 4x Bijzondere muren die nét even anders zijn: ideeën en inspiratie.

Foto's aan de wand in je interieur: speels met wasknijpers

Beelden aan een lichtslinger

Naast de methode met wasknijpers is er nog een vrolijke manier om beelden op te hangen aan de wand. In combinatie met de lichtslinger! Ook een van onze favoriete accessoires in huis.

De lichtslinger vormt hierbij de leidende draad aan de muur: hang ‘m zigzaggend op. Met clipjes kun je her en der foto’s bevestigen aan het draad. En met dank aan de lampjes zijn de beelden zo ook in het donker nog goed te zien. Om werkelijk altijd die bijzondere herinneringen op te kunnen halen!

Combineer de lichtslinger in je interieur met foto's: origineel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here