DELEN

Yes, de lente is begonnen! Dat betekent dat je ook best eens een frisse wind mag laten waaien door je interieur. Het is immers de tijd van iets nieuws! Hoe je dit kunt aanpakken? Bijvoorbeeld door frisse kleuren in het interieur te verwerken. Durf toe te geven aan die vrolijkheid!

Pak uit aan de muur

Laten we maar meteen aftrappen met de kleuraanpassing die de meeste verandering met zich meebrengt. Geef een lik verf aan de muur! Wow – dit doet echt wonderen voor de look in huis. En er zijn een heleboel kamers die zich hiervoor lenen: van de woonkamer tot de slaapkamer, van de hal tot het toilet. Pak uit met tinten als groen, rood of blauw.

Is de stap wat groot? Dan kun je er ook voor gaan om de helft van de muur te kleuren. Nog altijd beeldschoon, en een net wat veiligere keus. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit! Houd bijvoorbeeld de bovenste helft van de wand witkleurig, en ga daaronder voor een vrolijke tint.

Frisse kleuren in het interieur verwerken: begin bij de muur

Accessoires mogen leven

Onze tweede favoriete manier om meer frisse kleuren in het interieur te verwerken? Dat is door middel van de accessoires. Met daarbij een belangrijke reden: je kunt hierbij echt behoorlijk losgaan. Iets wat je gewoon moet durven!

Gebruik bijvoorbeeld verschillende tinten door elkaar: pastelkleuren lenen zich hier met name goed voor. Helemaal passend bij het seizoen. En de afwisseling zorgt voor een fris geheel! Kies bijvoorbeeld voor roze kussentjes op de bank, een groen tapijt op de vloer, en zet een mix van kleuren in om de bloempotten in de kamer mee te vullen.

Laat accessoires leven met frisse kleuren

De meubelstukken doen ook mee

Naast die accessoires doen ook de meubelstukken mee! Zeker donkerkleurige meubelstukken krijgen een frisse upgrade als je ze lichter van look maakt. Zo springen ze er ineens weer helemaal uit! Van stoel tot tafel, van kast tot tv-meubel: er zijn een heleboel items te bedenken die je van tijd tot tijd best een nieuwe laag verf kunt geven.

Ook bij vintage meubelstukken ziet dit er beeldschoon uit! Het donkerbruine hout – waar deze items veelal uit bestaan – kan soms nogal lomp ogen in een woning. Wie van dat traditionele imago af wil, doet er goed aan om uit te pakken met kleur.

Meer lezen! De bijzettafel: stijlen en inspiratie.

Meubelstukken met pit? Gebruik een unieke kleur

Op onverwachte plekken

Het toevoegen van kleur in huis gebeurt al snel op de gebruikelijke plekken, zoals in de ruimtes die hierboven al werden benoemd. Maar er is meer dan dat! Durf ook een stap verder te denken en verwerk kleur op onverwachte plekjes in je woning.

De badkamer en het toilet zijn hier uitstekende ruimtes voor: vaak toch al snel wat sober ingericht. Maar waarom toch eigenlijk? Ook hier mag je best wat kleur inzetten. Dat maakt de ruimtes als nieuw! Van de toilethouder tot de mand voor handdoeken, en van de tandenborstelbakjes tot de kozijnen bij het raam. Make it shine met wat kleur in huis!

Frisse kleuren in het interieur: juist op de onverwachte plekken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here