DELEN

Een nieuwe laminaat- of parketvloer is een pareltje voor je woning. Of misschien heb je een hele investering gedaan door een massief houten vloer te laten leggen? Je wilt je vloer natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar je weet heel goed dat je te maken krijgt met schuivende meubelstukken. Denk hierbij aan de eetkamerstoelen die rondom een tafel worden geschoven. Zonder een goede bescherming onder de stoelpoten, ontstaan er op je mooie vloer al snel de nodige krassen. Ook al hebben je stoelen een bescherming, vaak wordt de verkeerde bescherming gebruikt en ontstaan er alsnog krassen op de vloer. Doe daarom een kleine investering door de juiste meubelglijders te gebruiken.

Vervangbare glijders van vilt

Vervangbare glijders van vilt

De meeste stoelpoten zijn van hout. Hiervoor wordt meestal vilt als glijders gebruikt. Vilt is een zacht en veilig materiaal, waardoor je met een gerust hart je stoelen onder een tafel kunt schuiven. Maar je zult ongetwijfeld het probleem herkennen met vilten vloerglijders. De viltjes worden meestal met een plakrandje aan de onderzijde van een stoelpoot geplakt. Na verloop van tijd laat de plakkende laag los en het viltje zit er nog maar half onder geplakt of laat helemaal los. Wanneer je dit niet direct door hebt, blijf je met de stoelen schuiven en ontstaan er alsnog krassen op de vloer. Daarom zijn er nu vervangbare glijders verkrijgbaar. Het voordeel? De viltjes zitten niet meer met een plakrandje vast onder de stoelpoot. Een klein kunststof houdertje wordt onder de stoelpoot geschroefd. Hierin wordt een viltje geplaatst. Het vilt kan nu niet meer wegschuiven. Eens in de zoveel tijd controleer je of het vilt versleten is. Als dit het geval is, kun je het vilt uit het houdertje nemen en een nieuwe vilt plaatsen. Dit is een stijlvolle oplossing, waarbij schade aan de vloer vermeden wordt. 

Rubber stoeldoppen

Niet alle stoelpoten zijn van hout. Tegenwoordig zijn stalen stoelpoten en stalen poten onder meubels een trend, vooral in een industrieel interieur. Staal kan behoorlijke schade aan je vloer veroorzaken en ook deze stoelpoten moet je beschermen. Heb je een stoel met stalen inbuis poten, dan heb je diverse mogelijkheden om je bescherming aan te brengen. Doppen die je in de holle ruimte van de stoelpoot klikt, kunnen allerlei soorten beschermingsmateriaal bevatten, zoals vilt of  nylon. Heb je dichte stalen stoelpoten, dan blijft er vaak maar één optie over en dat is rubber. Hiervoor zijn speciale rubberdoppen te koop die je over het onderste gedeelte van de stoelpoten kunt schuiven. Om het aanzicht van je stoel of meubel te behouden zijn er ook transparante rubber overzetdoppen. 

Meubelwielen voor allerlei meubels

Niet alleen stoelen dienen goede meubelglijders te hebben om de vloer te beschermen. Misschien heb je ook zwaardere meubels die wel eens verplaatst moeten worden? Dan ben je het beste uit met zachte meubelwielen die je vloer niet beschadigen. Een meubelwiel is te bevestigen met een stiftbevestiging of een schroefbevestiging, als hier onder het meubel mogelijkheden voor zijn. Heb geen voorgeboorde gaten onder het meubel? Dan kun je hieronder meubelwielen met plaatbevestiging schroeven. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here