DELEN

Heb jij een grote vensterbank in huis, maar heb je geen idee wat je ermee moet? Voordat je spontaan begint met je grote vensterbank inrichten en de winkels instormt om vensterbank decoratie te kopen, is het belangrijk om jezelf af te vragen wat je er precies mee wilt doen. Wil je je vensterbank graag gebruiken als zitplek? Of zie je het eerder als een plek voor leuke aankleding vensterbank? In dit artikel delen we vier leuke ideeën voor het inrichten van een grote vensterbank!

1. Grote vensterbank inrichten: gebruik hem als werkplek

Waarschijnlijk is dit niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan het inrichten vensterbank, maar onderschat deze plek in huis niet als werkplek. Afhankelijk van het soort vensterbank en de ruimte die je vrij hebt voor je benen, kan je deze plek perfect gebruiken om je administratie te doen of je thuiswerkdag door te brengen. Schaf een mooi potje aan om je pennen in te bewaren of een leuke doos om je papieren in te doen. Zoek er een mooie lamp bij voor wat extra licht in de avond en vergeet zeker niet om een toffe stoel bij te zoeken.

2. Inrichten vensterbank: maak er een eyecatcher van

Nog meer ideeën vensterbank inrichten? Zie de vensterbank als dé plek van je huis en maak er een eyecatcher van waar je trots op bent! Ga bijvoorbeeld voor een grote vaas vensterbank met daarin mooie veren of takken, mooie kaarsen en/of kandelaren of opvallende bloempotten. Ook een lichtsnoer met ballen is ontzettend leuk als vensterbank versiering! Je kunt een vensterbank landelijk inrichten, maar ook industrieel of romantisch. Er is veel keuze aan woondecoratie vensterbank, het is maar net wat jij het mooiste vindt.

3. Maak er een hangplek van

Naast decoratie voor op vensterbank, kan je er ook een heerlijke zen- en hangplek van maken. Met een mooi plaid, heerlijke kussens en leuke lampjes kom je al een heel eind. Wil je de vensterbank inrichten groot raam? Ook dan is een lichtslinger met ballen ontzettend leuk! Vergeet ook niet om de ruimte naast je vensterbank erbij te betrekken. Zet hier een mooi bijzettafeltje neer zodat je er een boek of tas koffie op kwijt kunt. Heb je wel een grote vensterbank, maar is hij niet groot genoeg om in te zitten? Denk dan eens aan een heerlijke hangstoel bij het raam en maak van de vensterbank je tafeltje.

4. Gebruik hem voor je boeken stash

Ben je een echte boekenliefhebber en heb je weinig ruimte in huis om al je boeken neer te zetten? Dan kan je er perfect je boeken op kwijt! Let wel op: je doet dit beter niet bij een vensterbank waar veel zon op schijnt, want daar wordt je als boekenliefhebber niet vrolijk van.

Zo, dit zijn vier voorbeelden inrichten vensterbank. Hoe wil jij jouw vensterbank inrichten?

Lees ook: Haal de natuur in huis met deze 5 tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here