DELEN

Het is inmiddels lente en het zonnetje schijnt volop. Met dit mooie weer kunnen we eindelijk weer van het buitenleven genieten. Maar waarom zou je eigenlijk naar buiten moeten om van de natuur te profiteren? Met deze 5 tips haal je de natuur meteen in huis!

1. Planten

Eén van de makkelijkste manieren om de natuur in huis te halen is door veel planten neer te zetten. Kies voor veel verschillende planten in veel verschillende potten. Je kan ze neerzetten op de vensterbank of op de eettafel, maar je kan ze natuurlijk ook ophangen. Niet alleen de woonkamer wordt tegenwoordig aangekleed met planten. Ook in de keuken, badkamer en slaapkamer zien planten er leuk uit.

2. Natuurlijke kleuren

Haal de natuur in huis door gebruik te maken van natuurlijke kleuren. In de lente en de zomer kies je best voor lichte kleuren zoals blauw en geel. Denk bijvoorbeeld aan mooie narcissen in een pot, een schaal met kaarsjes op de tafel en een lichtgekleurd tafelkleed om je woonkamer aan te kleden. In het najaar kies je best voor groen- en bruintinten. Bijvoorbeeld een plaid in de zetel in een donkere kleur, donkere kaarsjes en houten accessoires om je woonkamer in herfstsfeer te brengen.

3. Takken en boomstammen

Hoe leuk is het om met de kinderen, vriendin of partner een middagje naar het bos te gaan? Een wandeling in het bos is heel gezond én je kan er mooie takken spotten die je kan gebruiken voor in huis. Thuis kan je dan een pot met takken vullen en daaraan allemaal accessoires hangen. Je kan ook een bos takken aan de muur bevestigen waaraan je allemaal fotolijstjes of dromenvangers hangt. Ook natuurlijke meubels mogen niet ontbreken. Wat denk je bijvoorbeeld van een stuk boomstam als krukje of tafeltje? Ook de mooie boomstamtafels van Goossenswonen.nl zien er ontzettend leuk uit!

4. Natuurlijke verlichting

Wat betreft verlichting kies je best voor een lamp in een kleur die voorkomt in de natuur. Koperkleurige koepel hanglampen voor boven de eettafel passen perfect bij een natuurlijke inrichting in huis, maar ook houten of rieten lampen zijn een goede keuze als je het liever wat subtieler hebt.

5. Dieren

Tenslotte is de toevoeging van dieren in het interieur een goede tip. Hang bijvoorbeeld een (nep)hertengewei aan de muur of leg een schapenvacht op de stoel. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om dieren af te beelden op posters in een mooie kader. Dit draagt zeker bij aan een warme, natuurlijke sfeer in huis!

Hou jij van een natuurlijke inrichting? Heb jij nog tips om de natuur in huis te halen? We zijn benieuwd naar je reactie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here