DELEN

Wil jij je hal opknappen? Een goed idee, als je het ons vraagt! De hal is vaak namelijk hét plekje in de woning dat al snel wordt overgeslagen. De reden? Dat je niet weet hoe en waar je moet beginnen met deze ruimte. Daar helpen wij je bij: 5x tips om je hal op te knappen!

1. Lichte kleuren

De gang is in de meeste gevallen een smalle ruimte, die al snel klein overkomt. Het is daarom dan ook verstandig om voor lichte kleuren te kiezen in de hal, om te voorkomen dat de ruimte optisch nog kleiner lijkt.

Wit, zand of beige: het zijn kleuren die zich goed lenen voor de hal, als het gaat om bijvoorbeeld de muren en deuren. En wat nu nog een voordeel is van het lichte kleurgebruik? Dat je verder lekker kunt uitpakken qua meubelstukken en accessoires!

Meer over accessoires? Lees ook: Kussens op de bank – 3x ideeën!

Hal opknappen: ga voor ruimtelijkheid met een lichte muur

2. Unieke vloer

Naast de meubelstukken en accessoires mag ook de vloer gezien worden! Wie gaat voor een lichte kleur op de muur kan de vloer namelijk juist laten opvallen – dat zorgt voor een stijlvol contrast. Zo zijn wij helemaal dol op de donkerkleurige houten vloer in de gang. Of wat dacht je van zwarte of donkergrijze tegels?

3. Eyecatchers: trap of plafond

Naast de vloer zijn er nog meer eyecatchers aan te wijzen in de gang. Maak iets bijzonders van je trap of plafond bij het hal opknappen! Dit is misschien niet iets waar je snel aan had gedacht – en juist daarom is het resultaat zo verfrissend. Geef de traptreden bijvoorbeeld allemaal een ander kleurtje. Of leg er tapijt op met een unieke print.

Het plafond kun je decoreren met bijvoorbeeld een grote quote. Wie eens naar boven kijkt, zal zich erover verbazen! Een leuk verrassingseffect. Ook mooi: foto’s aan het plafond hangen, in plaats van aan de muur. Zo houd je de wanden ook meteen wat ruimtelijker.

Hal opknappen: maak iets bijzonders van de trap of het plafond

4. Werk in de hoogte

Ga je een kleine hal opknappen? Dan is deze tip zeker van belang: werk in de hoogte! Zo kun je meer in deze ruimte kwijt dan je van tevoren zult denken. Kies bijvoorbeeld voor een kapstok aan de muur met een plank erop, waar je extra spullen kunt plaatsen. Of plaats zelf wat planken aan de muur, liefst boven elkaar. Met name de spullen die je niet steeds nodig hebt kun je hier kwijt: plaats er ’s zomers de winteraccessoires, en andersom. Een ideale oplossing bij ruimtetekort!

5. Accessoires

Last but not least: de accessoires! Hiermee maak je de hal persoonlijk: je laat er echt iets van jezelf mee zien. Zodat je je al bij binnenkomst helemaal thuis voelt! Plantjes, fotolijsten, schilderijtjes: je kunt ze goed gebruiken in de gang.

Waar je nog meer mee kunt spelen? De items die sowieso al essential zijn in je hal. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende kapstok. Of plaats een gezellig en karakteristiek bankje in de gang, waar je op plaatsneemt tijdens het schoenen aantrekken. En dan nog een laatste tip: ga voor unieke manden, van bijvoorbeeld riet of bamboe. Om de sjaals, mutsen of paraplu’s stylish in op te bergen!

Geef de accessoires een mooie plek bij het hal opknappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here