DELEN

Het kopen van een huis is ontzettend leuk, maar ook best een beetje spannend. Of het nu om je eerste woning gaat, of om de tweede of derde; er komt veel bij de aankoop van vastgoed kijken. Denk aan het afsluiten van een hypothecaire lening, het in orde maken van de verzekeringen voor de woning en vanzelfsprekend de verhuizing. In dit artikel lees je meer over de verschillende zaken om rekening mee te houden. Welke van deze zaken heb jij reeds geregeld voor de aankoop van je huis? 

Hypothecaire lening afsluiten voor je woning 

Vaak start men met een gesprek met de hypotheekadviseur, welke je meer kan vertellen over het bedrag wat je kunt lenen voor de aankoop van het huis. Het helpt je richting te geven aan de prijsklasse waarin je kunt zoeken. Eenmaal een bod op de woning uitgebracht, kun je de hypotheek verder concretiseren. Voor welk type hypotheek kies je? Welke bank doet je het gunstige aanbod? Enzovoorts. Een hypotheekadviseur helpt je hierbij. Weet jij wat het verschil is tussen een vaste mensualiteiten hypotheek en een budgetlening?

Verzekeringen afsluiten voor de woning 

Verzekeringen afsluiten voor de woning 

Minstens zo belangrijk als het afsluiten van een hypotheek voor de aankoop van het huis, is het in orde maken van de verzekeringen. Dit doe je op het moment dat de koop van de woning afgerond is. Je kunt ervoor kiezen de bestaande verzekeringen mee te verhuizen. Het is verstandig vooraf een online tool te gebruiken om te kijken of je huidige verzekering de goedkoopste premie en beste dekking biedt. Mogelijk loont het om over te stappen of bijvoorbeeld voor een aanvullende verzekering te kiezen, om de dekking die deze biedt te verbeteren of te besparen op de premie.

Bereken hoeveel een woning jou straks kost 

Een vraag die vaak gesteld wordt door woningzoekenden: hoeveel kost mijn huis? Het gaat hierbij niet zozeer om de aankoopprijs hiervan, maar om de maandelijkse kosten die de woning met zich meebrengt. Denk aan de kosten voor de hypotheek, maar ook aan de kosten voor de verzekeringen, het gebruik van nutsvoorzieningen, enzovoorts. Er zijn handige tools te vinden, waarmee je bijvoorbeeld een indicatie op kunt vragen van de maandlasten van een hypotheek. Het maakt het makkelijker te bepalen of de woning die je op het oog hebt past binnen jouw financiële situatie. Nog voordat je een gesprek hebt met de hypotheekadviseur. Dergelijke tools zijn er ook voor andere maandlasten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here