DELEN

Wil je je dakraam of zolderkamer verduisteren? Een standaard gordijn is hier niet geschikt voor, maar gelukkig bestaan er alternatieven. Rolgordijnen voor dakramen, bijvoorbeeld, zijn een geweldige manier om je huis koel te houden in de zomer en warm in de winter. Ze zorgen voor een uitstekende isolatie en blokkeren zowel warmte als koude. Daarnaast bieden ze nog een heel aantal voordelen. In dit artikel ontdek je er meer over.

Dakraamgordijnen: esthetisch en verduisterend

Gordijnen speciaal gemaakt voor dakramen zijn een belangrijke aanwinst voor elk huis met een schuin dak. Ze zijn niet alleen functioneel doordat ze het licht tegenhouden, maar ze voegen ook esthetische waarde toe aan je interieurinrichting. Bij het kiezen van een dakraam gordijn is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je dakraam en de hoeveelheid licht die je wilt blokkeren. Voor grotere dakramen kunnen verduisterende gordijnen nodig zijn om een donkere ruimte te creëren om te slapen. Lichtere gordijnen kunnen worden gebruikt voor kleinere dakramen of voor dakramen die niet volledig verduisterd hoeven te worden.

Dakraamgordijnen esthetisch en verduisterend

Meer voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een geweldige manier om de hoeveelheid licht en privacy in je huis te regelen. En als het gaat om rolgordijnen voor dakramen, bieden ze nog een aantal voordelen. Ten eerste kunnen ze helpen om warmteverlies in je huis tot wel 50% te verminderen. Ten tweede bieden ze uitstekende UV-bescherming, zodat je meubels en tapijten niet verkleuren. Ten derde kunnen rolgordijnen voor dakramen zorgen voor een uitstekende geluidsreductie, waardoor je huis rustiger en stiller wordt. Tot slot zijn rolgordijnen een zeer stijlvolle manier om je ramen aan te kleden. Of je nu op zoek bent naar een traditionele of eigentijdse look: rolgordijnen kunnen de perfecte ‘finishing touch’ bieden.

Vitrage gordijnen of glasgordijnen

Wil je jouw ramen voorzien van meer sfeer en luxe en toch je privacy behouden? Dan zijn vitrages in combinatie met gordijnen de ideale oplossing. Wanneer je minder lichtinval in huis wilt hebben of gewoon net dat beetje meer privacy wilt, dan is het aan te raden om gordijnen en vitrages op te hangen. Glasgordijnen worden vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen of andere raamdecoratie. Door gebruik te maken van beide types gordijnen kun je zelf bepalen hoe je jouw ruimte wil belichten en kun je spelen met lichtinval. Glasgordijnen passen perfect in vele ruimtes zoals keukens, woonkamers of slaapkamers, het binnenkomende daglicht wordt sfeervol verzacht dankzij de vitrage gordijnen. Ze bieden het beste van twee werelden: overdag kunnen mensen vrijwel niet bij jou naar binnen kijken, maar jij kan wel nog steeds naar buiten kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here