DELEN

Ben jij op zoek naar tips om zweetgeur uit kleding te halen? Dan ben je hier op de goede plek! Of je nu zweet bij warm weer of gewoon iemand bent die snel zweet: een zweetgeur is erg vervelend. Zweetlucht kan best hardnekkig zijn en soms blijft de geur zelfs na het wassen aanwezig. Hoe krijg je zweetlucht uit kleding? Wij helpen je een handje met onderstaande tips!

zweetgeur uit kleding

Zweetlucht in kleding: dit is de oorzaak

Melkzuurbacteriën zijn de boosdoeners van die vieze geurtjes. Deze bacteriën zorgen ervoor dat de zweetgeur ontstaat als gevolg van transpiratie. De beste oplossing is om je kleding zo snel mogelijk te wassen. Zo vermijd je hardnekkige zweetlucht in kleding. Laat je de kleding een tijdje in de wasmand liggen? Dan krijgen de bacteriën alle tijd om hun werk te doen. Bovendien wordt het zo ook een stuk moeilijker om de bijhorende zweetvlekken te verwijderen. Wanneer je de kleding toch te lang hebt laten liggen, kan je onderstaande middelen gebruiken!

Hoe krijg je zweetlucht uit kleding?

1. Zweetgeur uit kleding schoonmaakazijn

Zweetgeur uit kleding halen is mogelijk met schoonmaakazijn. Laat je kleding minstens een uurtje in een emmer azijn weken. Hierbij is het belangrijk dat je kleding doordrenkt is met azijn. Vervolgens stop je de kleding in de wasmachine en na het wasje is je kleding zo goed als nieuw!

2. Zweetlucht uit kleding halen met Dettol

Je kunt ook zweetgeur uit kleding wassen met Dettol. Meng 1/3 Dettol en 2/3 water. Laat je kleding één tot drie uur trekken in het mengsel en was het daarna in de wasmachine. Heb je last van gele vlekken in kleding? Ook hier kan je Dettol voor gebruiken! Mocht je geen tijd hebben om het mengsel uren te laten trekken, dan kan je ook een klein beetje Dettol in een wasbolletje met wat water in de wasmachine steken. Doe nog een scheutje wasmiddel in het wasbakje en voilà!

zweetlucht uit kleding

3. Zweetgeur uit kleding halen met soda

Ook soda is ideaal om te gebruiken. Laat je kleding minstens een uurtje weken in sodawater en zet daarna een wasje aan. Eén wasbeurt volstaat om de zweetgeur uit kleding te halen! Let wel op met gekleurde was want soda kan de kleur aantasten. Daarom laat je bonte was beter niet te lang trekken. Witte was mag je daarentegen gerust een nachtje laten weken. Let ook op met de materialen want wol en zijde mag je niet met soda behandelen.

4. Zweetgeur uit kleding diepvries

Een laatste tip is om je kleding in een plastic zak in de diepvries te leggen. Het vervangt natuurlijk geen wasbeurt, maar de koude temperaturen verwijderen wel de zweetlucht uit kleding. In de diepvries worden de bacteriën bevroren die deze vieze geurtjes veroorzaken. Zweet uit kleding wassen is nog steeds de beste oplossing, maar als je weinig tijd hebt is de diepvries een handig hulpmiddel.

diepvriezer

Zo, dit zijn een aantal tips om zweetgeur uit kleding te halen. Het beste is om je vieze kleding meteen in de wasmachine te gooien. Maar als dit niet direct mogelijk is kan je bovenstaande tips toepassen!

Extra tip: hoe gele vlekken uit kleding verwijderen?

Laat je deodorant helemaal opdrogen voor je je kleding aantrekt. Zo voorkom je gele vlekken onder je oksels. Zie je toch nog gele vlekken? Smeer de oksels van je T-shirt of trui in met groene zeep en laat het een hele nacht inwerken. Steek je kleding vervolgens in de wasmachine met de rest van je was en voilà, geen gele vlekken meer te zien!

Lees ook: Last van statische kleding? 9 statische kleding tips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here