DELEN

Lege verpakkingen hier, over de datum etenswaren daar: de voorraadkast is vaak maar een rommeltje. En dat terwijl het nu juist zo handig zou zijn als je de kast op orde hebt, zodat je precies weet wat je erin hebt staan en alles gemakkelijk kunt pakken. Hoe je voor zo’n handige indeling van de voorraadkast zorgt? Ontdek het in deze blog: 3x tips bij het inrichten van de voorraadkast.

1. Stop je spullen in potten

De belangrijkste tip luidt: gooi zoveel mogelijk productverpakkingen weg. Rechthoekige doosjes, vierkante pakken, ronde potten en plastic zakjes: de spullen die je uit de supermarkt haalt, komen in allerlei bewaarformaten je huis binnen. Het gevolg? Dat je eigenlijk niets echt goed passend in je voorraadkast kwijt kunt. Je propt vaak alles er maar wat bij, omdat er geen plek is voor een overzichtelijk systeem.

Door de productverpakkingen zoveel mogelijk weg te doen, breng je hier verandering in. Kies er bijvoorbeeld voor om je producten in weckpotten te stoppen, liefst zoveel mogelijk van hetzelfde formaat. Dit lijkt misschien een rigoureuze verandering, en kost ook even wat tijd, maar het is het meer dan waard. Voortaan kun je alles namelijk eenvoudig naast elkaar kwijt, en ben je niet meer minutenlang op zoek naar dat ene product dat ergens onderop verstopt ligt.

Inrichten van de voorraadkast: werk met potten

2. Werk met labels

Bij het indelen met potten denk je misschien meteen: hoe herken ik mijn etenswaren zo nog terug? Daarmee komen we uit bij de tweede tip: werk met labels! Zo weet je nog altijd wat er in welke pot zit, en geniet je tegelijkertijd van het gemak van een georganiseerde voorraadkast.

Je kunt voor allerlei manieren van labels kiezen. Denk aan simpele post-its, die iedereen wel in huis heeft. Het praktische hieraan is dat je de verschillende kleuren kunt inzetten. Gebruik bijvoorbeeld geel voor de ontbijtspullen, groen voor het avondeten en rood voor de items die niet lang bewaard kunnen worden. Een andere optie: krijtverf. Ideaal wanneer je de verschillende kleurtjes te druk vindt, en liever voor een basic indeling van de voorraadkast gaat.

Post-its zijn ideaal bij het inrichten van de voorraadkast

3. Zoek vier keer per jaar uit

Met de inzet van deze tips kom je al een heel eind wat betreft het inrichten van de voorraadkast. De kast zal er een stuk opgeruimder uitzien dan voor het organiseren het geval was. Maar helaas ontkom je er niet aan: bij het voorraadkast inrichten is de kans groot dat het na verloop van tijd toch weer wat slordig wordt. Je vergeet producten die over datum zijn geraakt, of legt in de haast eens snel iets op de verkeerde plek neer – dit overkomt eigenlijk iedereen.

Hoe je voorkomt dat het dan meteen weer uit de hand loopt? Door de voorraadkast zo’n vier keer per jaar uit te zoeken. Met het voorraadkast opruimen op vastgestelde periodes in het jaar, maak je hier een gewoonte van. Kies er bijvoorbeeld voor om dit klusje bij ieder nieuw seizoen uit te voeren. En door dit nu alvast in je agenda te noteren, is er geen kans om het te vergeten. Om vervolgens het hele jaar lang te genieten van een opgeruimde voorraadkast!

Het inrichten van de voorraadkast: houd het netjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here