DELEN

Hoewel we stiekem natuurlijk allemaal dromen van een kast van een huis, komt die wens voor lang niet iedereen uit. Klein wonen: we zien het maar al te vaak. Zeker in de grotere steden, of bij wie net op zichzelf is gaan wonen. En daar is niets mis mee! Zeker als je weet hoe je het moet aanpakken. Met onze tips en tricks kom je al een heel eind: het inrichten van een kleine woning, zo doe je dat.

Minimaliseren: minder spullen gebruiken

Wie klein woont, zal er helaas toch aan moeten geloven: je kunt simpelweg minder spullen kwijt in je interieur. Hoewel dit misschien even pijn doet – zeker als je een ware interieur liefhebber bent – kom je er ook gerust wel weer bovenop. Met name als je echt bewuste keuzes maakt over de items die je in huis haalt. Koop dus niet zomaar alles wat los en vast zit, maar denk goed na: heb ik dit nodig? Waar ga ik het precies plaatsen in huis? Past het naast de andere spullen die ik al heb?

Wie deze zorgvuldige keuzes maakt, beleeft uiteindelijk veel meer plezier aan het interieur. En dat is natuurlijk waar het om draait! Als je die ene tafel of die stoel na verloop van tijd toch helemaal zat bent, heb je uiteraard altijd nog de optie om ‘m dan weg te doen. En te vervangen voor iets nieuws! Zo blijf je toch een beetje aanpassen in je woning, ondanks het minimale aantal spullen.

Meer inspiratie nodig? De kleine keuken inrichten: tips en tricks!

Werk in de hoogte

Meubelstukken zijn er in de meeste gevallen voor gemaakt om ons in de breedte te dienen. Denk aan een tafel, of aan een kast. En de ruimte aan de muur? Die blijft daarentegen al snel over: hier vind je lege plekken die niet worden gebruikt. Dat kan natuurlijk anders – zéker wat betreft het inrichten van een kleine woning. Die ruimte kun je namelijk maar beter gewoon benutten!

Hoe je dat doet? Door meer in de hoogte te werken! Kies bijvoorbeeld niet voor een brede kast in huis, maar ga voor een smallere, hogere variant. Grote kans dat je er net zoveel spullen in kwijt kunt! Het is dus gewoon een kwestie van omdenken. En zo’n smalle kast in je woning ziet er ook nog eens heel chique uit. Zo sla je dus twee vliegen in één klap! Ook met planken aan de muur kom je bijvoorbeeld een heel eind: ook daar kun je weer van alles op kwijt. Ideaal!

Inrichten van een kleine woning: werk in de hoogte

Multifunctionele items doen het werk

Heb je zo weinig ruimte in huis dat je eigenlijk nauwelijks de basis van de meubels in je woning kunt halen? Dat vereist natuurlijk wat extra denkwerk. Maar gelukkig is ook hier een oplossing voor te bedenken! Zo zijn er tegenwoordig steeds meer items die multifunctioneel van aard zijn. Precies wat jij nodig hebt.

Waar we het over hebben? Bijvoorbeeld over de bank die je ook als bed kunt gebruiken – met name handig als je in een studio woont, en geen afzonderlijke slaapkamer hebt. Ook je bureau en eettafel kun je samenvoegen: al snel behoorlijk ruimtebesparend. Het vergt misschien wat creativiteit, maar het inrichten van een kleine woning is voor iedereen weggelegd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here