DELEN

Officieel gezien begint de herfst op 21 september. Toch is er dan nog steeds kans op mooi nazomerweer, dus de meesten beginnen pas vanaf begin oktober hun interieur klaar te maken voor de herfst. De laatste week van september en de eerste twee weken van oktober zijn ook de mooiste gelegenheid om buiten in de natuurlijk prachtige (en gratis) herfstdecoraties te vinden!

1. Zomerspullen en -kleuren verwijderen

Je begint natuurlijk met het bij elkaar schrapen van alle zomerspullen. Verzamel ze in een grote mand of verhuisdoos om volgend jaar weer te gebruiken. Probeer je interieur zo kaal mogelijk te maken, want dan zie je het beste welke herfstdecoraties je kunt gebruiken.

Denappelschaal
www.welke.nl

2. Herfstkleuren bepalen

Kies nu je herfstkleuren. Natuurlijk hangen de kleuren ook af van je interieur. Heb je al bepaalde hoofdkleuren in je interieur, dan moeten je herfstkleuren daarbij passen. Hoewel de herfst veel kleuren kan hebben, is het het mooist als je een of twee kleuren uitkiest voor je decoraties. Vooral aardetinten, bruine, gele en rode tinten zijn populair.

centerpiece
www.stijlvolstyling.com

3. Zachter en warmer

Het is nog geen winter, dus nog geen tijd voor dikke wollen plaids en kaarsen. Toch zoek je nu wel een wat warmere sfeer dan in de zomer. Tijd dus om de zachte kussentjes in warme kleuren tevoorschijn te halen. Je kunt, als je een koukleum bent, ook zeker kiezen voor een zachte plaid om onder te kruipen op koudere dagen. Zorg dat je interieur een wat zachtere en warmere uitstraling krijgt.

Decoratie met pompoenen
www.homedeco.nl

4. Denk aan seizoensproducten

Denk even goed na over seizoensproducten die nu tevoorschijn komen. Paddestoelen plukken voor in je interieur is natuurlijk niet zo verstandig, want ze kunnen giftig zijn. Maar wat dacht je van kastanjes, eikels, mooie bladeren, mooie takken en dergelijke bosproducten? Denk ook even aan moestuinen: nu zijn kalebassen en pompoenen erg mooi. Pompoenen kun je natuurlijk uithollen (lekker voor pompoensoep!), waarna je de buitenkant kunt drogen en voor de sier neerzetten.

halloween pompoenen
www.welke.nl

 

5. Herfstbloemen en -planten

Natuurlijk horen in het herfst-interieur ook typische herfstbloemen en -planten. In Nederland zie je dan meestal grote bolchrysanten, die zowel binnen als buiten prachtig staan. Verder heb je natuurlijk septemberkruid en asters veel terugkomen in boeketten. Een typische buitenplant die nu mooi bloeit is de hortensia. Hiervan kun je ook wat bloemen afknippen en deze binnen neerzetten. Ze drogen op een hele mooie manier en geven zo een prachtige uitstraling in je interieur.

Bloemstuk in de herfst
www.artdelafleur7.nl

6. Herfststukjes maken

Herfststukjes kunnen echt van alles zijn. Vaak zijn ze een samenstelling van verschillende elementen. Bijvoorbeeld mooie vaasjes met dennenappels, of een combinatie van pompoenen met mos en kastanjes. Laat hierin je creativiteit volledig vrij. Weet je nog niet wat je wilt, of heb je geen leuke ideeën, dan ga je op zoek naar inspiratie. Die is er genoeg te vinden op het internet, vooral als je speciaal zoekt naar herfstdecoraties. Heel veel decoraties kun je met wat fantasie best zelf maken.

dennenappels
www.miadomo.nl

7. Ga naar grote tuin- en woonwinkels

In tuin- en woonwinkels kleurt nu alles in de kleuren van de herfst. Er worden heel veel mooie stukjes klaargezet om als inspiratie te dienen. Het is dus altijd leuk om hiernaartoe te gaan en te kijken wat er zoal te koop is. Veel dingen hiervan kun je ook gewoon zelf samenstellen. Je hoeft die kastanjes en dennenappels natuurlijk niet te kopen: je laat gewoon op zondagmiddag de hond uit in het dichtstbijzijnde bos en ondertussen raap je bij elkaar wat je nodig hebt.

mooi ingerichte lantaarn
www.jeaninebijker.blogspot.nl

8. Wat zet je waar?

Meestal zet je één groot centerpiece op de tafel. Denk wel na over hoe handig dit is, bijvoorbeeld als je wilt eten. Stukjes kun je dus vaak het beste op een grote schaal zetten, zodat je ze makkelijk kunt verzetten. Naast het centerpiece heb je wat kleinere stukjes op kasten en op de salontafel. Vergeet vooral de hal en de trap niet! De trap kun je bijvoorbeeld versieren met een prachtige herfstguirlande.

guirlande aan de deur
www.pjallseasons.blogspot.nl

9. Kinderen kunnen helpen

Heb je kinderen? Dit is het ideale moment om hun bijdrage te vragen. Allereerst vinden ze het vaak prachtig om kastanjes, eikels en mooie bladeren te zoeken. Heerlijk rondstappen in het bos is ook nog eens gezond! Verder kunnen ze lekker knutselen – bijvoorbeeld poppetjes maken van kastanjes of maskers snijden van pompoenen. Betrek je kinderen bij je herfstdecoraties in huis, zo krijg je altijd kleurrijke en vrolijke resultaten.

Je interieur klaarmaken voor de herfst betekent vooral naar buiten gaan op jacht naar mooie spullen. Het vinden van mooie herfstdecoraties is een leuke zoektocht waarbij je mooi wat frisse lucht kunt opsnuiven. Vind jij de herfst altijd een wat donker, kil seizoen? Ga dan eens niet naar een winkel, maar haal je spullen van buiten. Zo doe je nieuwe energie op voor de donkere dagen én wordt het gezelliger in huis.

DELEN
Vorig artikel7x Tips: leuke dingen doen met je vrienden!
Volgend artikel5 tips om je iPhone batterij te besparen!
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here