DELEN

De eethoek of eetkamer is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Hier eet je je maaltijden, alleen of samen met je gezin. Hier ben je misschien ook af en toe aan het werk. En als je kinderen hebt, dient de eetkamer vaak ook als speelterrein. Je brengt hier dus best veel tijd in door en het is jammer als de ruimte dan niet mooi en gezellig is. Zó richt jij je eetkamer stijlvol en praktisch in!

Een mooie tafel

De basis van de eetkamer is de tafel. Wil je je eetkamer echt stijlvol inrichten, dan is de keus voor de tafel erg belangrijk. Hiermee bepaal je de uitstraling van het geheel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eettafels van Tabledusud.nl. Deze eettafels zijn zonder uitzondering zwaar, robuust en onverwoestbaar. Ze vormen een prima basis voor een stijlvolle eetkamer. Heb je eigenlijk geen budget voor een mooie nieuwe tafel? Vaak kun je een oude tafel wel opknappen door hem opnieuw te schilderen.

Eetkamer tafel

Eetkamerstoelen

Nu je een mooie tafel hebt, zoek je stoelen die erbij passen. Het is tegenwoordig ook hip om zelf een set stoelen samen te stellen. Je kiest dan bijvoorbeeld twee verschillende soorten stoelen die mooi bij elkaar passen. Je kunt ook voor allemaal verschillende stoelen gaan die juist níet bij elkaar passen. Dat levert een schijnbaar slordige combinatie op, die juist weer mooi is. Dit hangt natuurlijk ook af van je interieurstijl. Heb jij een moderne of klassieke inrichting, dan is het mooier om een bij elkaar passende set te kiezen. Terwijl de Scandinavische en retro stijl meer uitnodigen om te spelen met vormen en kleuren.

eetkamer stoelen

Buffetkast of gesloten kast

Natuurlijk is het handig om spullen op te bergen in de eetkamer. Zo kun je er bijvoorbeeld je borden en bestek willen opbergen. Maar misschien ook het speelgoed van je kinderen wat daar vaak gebruikt wordt. Het beste kies je voor een stijlvolle buffetkast die bij de rest van de meubels past. Je kunt ook kiezen voor een gesloten kast als je vooral rommelige spullen netjes wilt opbergen. In de buffetkast heb je een glazen gedeelte, waar je het beste weinig spullen zichtbaar neerzet. Door de losse spulletjes uit het zicht te houden, ziet het er meteen een stuk netter uit.

Buffetkast

Eetkamer verlichting

Tijd voor het laatste belangrijke aspect van het stijlvol inrichten van de eetkamer: de verlichting. Ook hierbij let je goed op de combinatie van meubels die je al hebt. Bekijk ook wat de laatste trends op het gebied van verlichting zijn en doe inspiratie op. Zo kom je vanzelf uit bij mooie, stijlvolle lampen die goed passen bij je eetkamer.

stijlvolle eetkamer

Door de meubels van de eetkamer goed met elkaar te matchen, krijg je al snel een stijlvolle uitstraling. Natuurlijk is de rest van de ruimte ook belangrijk. Door de boel eens opnieuw te behangen of schilderen krijg je ook een heel andere look. En misschien is het ook tijd om de vloer eens te vervangen. Het is het verstandigst om eerst eens op je gemak naar de huidige eetkamer te kijken. Vervolgens bekijk je welke dingen anders zouden moeten om de eetkamer stijlvol in te richten.

DELEN
Vorig artikel4 tips voor een stedentrip naar Rome
Volgend artikel5x Leuke uitjes met vrienden in de zomer
Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here