DELEN

Gras kan zowel achter- als voortuin een fijne, natuurlijke uitstraling geven. Echt gras is daarentegen niet altijd even gemakkelijk te onderhouden. Behalve het wekelijkse maaien van het gras zijn ook het geven van extra bemesting en besproeiing vaak een van de belangrijke onderhoudszaken. Kunstgras biedt hier een gemakkelijke oplossing. Het is niet voor niets dat kunstgras op vele locaties gebruikt wordt. Van speelplaatsen tot dakterrassen en golfbanen; kunstgras past overal. Maar buiten alle publieke locaties is kunstgras nu vooral ook een onderhoudsvrije manier om de voor of achtertuin een natuurlijke uitstraling te geven.

De voordelen van kunstgras op een rijtje

Waar natuurlijk gras bij perioden van veel zon wekelijks besproeid moet worden is hier bij kunstgras geen sprake van. Dit scheelt dan ook een hoop water. Buiten de besparing op de waterrekening heeft kunstgras opvallend weinig onderhoud nodig. Bemesten en grasmaaien behoren tot het verleden. Het gras zal hoe dan ook altijd een verzorgde uitstraling hebben. Het gras zal altijd mooi groen zijn en je zult nooit last hebben van molshopen of andere zandophopingen. Daarbij verkleurt goed kunstgras niet en is het bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden. Het verminderde gewicht van kunstgras is ook een ideale oplossing voor daken of dakterrassen en kan zelfs op de meest beschaduwde plaatsen geplaatst worden.

Voordelen kunstgras

Kunstgras als basis voor tuinontwerp

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat je het overal kan plaatsen. Waar natuurlijk gras slechts op enkele plekken groeit en veel zorg vraagt, kun je kunstgras overal kwijt. Je kan de tuin met kunstgras zo creatief inrichten als je zelf wilt. Leg bijvoorbeeld sierlijke banen aan en combineer de natuurlijke uitstraling van gras met een mooie houten vlonder. Je kan het gras gebruiken om plantenbakken een natuurlijke look te geven of je kan er zelfs wanden en schuren mee bedekken.

Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?

Kunstgras heeft wellicht minder verzorging nodig dan natuurlijk gras, maar om het zo lang mogelijk mooi te houden is er natuurlijk wel wat onderhoud nodig. Veeg bijvoorbeeld met een harde bezem blaadjes, takjes en zaadjes weg. Op deze manier blijft het gras mooi rechtop staan en voorkom je overbodige slijtage. Onkruid in het kunstgras kan gewoon verwijdert worden met een hark of een bestrijdingsmiddel. Om het gras nog langer mooi te houden kun je het een jaarlijkse onderhoudsbeurt geven. Dit verhoogt de levensduur en bewaart de kwaliteit van het gras.

Kunstgras kopen

Kunstgras wordt geleverd in verschillende soorten, van verschillende materialen en natuurlijk tegen verschillende prijzen. Maar ook bij de aankoop van kunstgras geldt: goedkoop is al snel duurkoop. Door te investeren in kunstgras van hoge kwaliteit verzeker je jezelf van een voor of achtertuin waar je nog jaren van kan genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here