DELEN

In de zomer wil je natuurlijk het liefst gewoon genieten van het mooie weer. Voor de meesten betekent dat lekker comfortabel buiten zitten en niets te hoeven doen. Maar… om dat te bereiken moet je je wel even goed voorbereiden. Er zijn behoorlijk wat klusjes die je eerst moet regelen zodat je in de zomer kunt relaxen. Is jouw tuin klaar voor de zomer?

1.         Je terras opschonen

In het voorjaar komt meestal veel onkruid op. Dit is de perfecte tijd om er wat tegen te doen. Gebruik liever geen chemische middelen. Wat wel goed werkt op je terras is het begieten met schoonmaakazijn. Dit stinkt een paar dagen, maar doodt het onkruid heel snel en het is niet schadelijk voor de natuur. Daarna kun je je terras gemakkelijk schoon borstelen en de restjes verwijderen.

2. Je grasveld oppeppen

In de winter heeft een grasveld veel te verduren gehad. Heb je gras in de tuin, dan heeft dat vaak wel even wat zorg nodig. Begin op tijd met het aanbrengen van (kunst) mest. Het kan nodig zijn om een dichte grasmat te verticuteren. Zo heb je in de zomer een prachtig grasveld dat je alleen af en toe moet maaien. Aan kunstgras hoef je natuurlijk niets te doen.

3. Schuttingen en muren nalopen

Sommige schuttingen moeten elke paar jaar gebeitst worden. Andere kunnen ook zonder behandeling en zullen vanzelf vergrijzen. Je zult ze wel regelmatig moeten schoonmaken. Een flinke schoonmaakbeurt in het voorjaar is erg fijn, want dan heb je de hele zomer een schone schutting of muur. En is alles na de winter nog wel stevig genoeg?

4. Je tuinmeubels schoonmaken

Je tuinmeubels kunnen nu tevoorschijn worden gehaald als ze binnen stonden. Je loungeset moet waarschijnlijk even goed worden schoongemaakt. Zijn je tuinmeubels te slecht geworden in de winter? Dan ga je nu op zoek naar nieuwe tuinmeubels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het merk Hartman. Deze tuinmeubels zijn gegarandeerd winterproof en gaan jaren mee.

5. Je zithoek weer opleuken

Vaak is de zithoek in de winter wat minder gezellig geworden. Het is dus tijd om eens even goed te kijken hoe je het weer gezellig kunt maken. Vaak helpt het om decoraties te vervangen. Leg de tuinkussens terug op de tuinmeubels en kijk hoe het er nu bij staat. Bedenk eens een nieuwe kleur in je zithoek en ga daar lekker voor shoppen! Vergeet ook niet om te kijken hoe het gaat met de planten in de bloembakken en potten. Door hier wat extra aandacht aan te besteden heb je straks in de zomer weer een gezellige zithoek in de tuin.

Om je tuin klaar te maken voor de zomer moet je best wat vervelende klusjes doen. Toch is het beter om dat in het voorjaar te doen dan wanneer je het nog moet doen in de zomer. In het voorjaar is het doorgaans nog niet zo warm en zijn de klusjes makkelijker. En met deze vijf tips kun je in de zomer heerlijk genieten van het luieren in de tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here